Case pentru sinistraţii din Banat

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Companii / 29 aprilie 2005

Cei 3.000 de sinistraţi din ves-tul ţării vor beneficia de ajutoare din rezerva de stat, precum şi de 1.000 de case noi. Executivul a aprobat, ieri, o serie de hotărîri în baza cărora persoanele afectate de inundaţiile din judeţele Timiş şi Caraş-Severin vor primi, din rezerva de stat, ajutoare medicale şi alimente în valoare de 10 miliarde de lei. Ministerul Apărării Naţionale va aloca bunuri mobile - paturi, saltele şi corturi, în valoare de 2,3 miliarde de lei. În plus, Guvernul va suplimenta bugetul Ministerului Mediului şi Gos-podăririi Apelor cu 276 miliarde de lei pentru refacerea infrastructurii cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, din care 156 de miliarde vor reveni judeţului Timiş, iar 122 de miliarde judeţului Caraş-Severin.

Printr-o altă hotărîre, Executivul a alocat sinistraţilor medicamente, seruri şi vaccinuri în valoare de 11 miliarde de lei. Toa-te aceste sume vor fi dis-tribuite, potrivit premierului Călin Popes-cu Tăriceanu, pe baza unor anchete sociale. Executivul a elaborat un plan de refacere, după retragerea apelor, a infrastructurii, podurilor, străzilor şi caselor afectate de viitură. În acest sens, Guvernul a aprobat elaborarea a două proiecte de case tip, pentru 1.000 de imobile, din materiale de construcţii de la stat, dar şi din donaţii publice.

Premierul afirmă că există un plan de apărare împotriva inundaţiilor la nivel naţional, însă fondurile care susţin planul nu au fost alocate eficient, ba mai mult, acestea au ajuns în altă destinaţie. În consecinţă, premierul a cerut ministrului agriculturii şi reprezentanţilor Corpului de Control aflat în subordinea acestuia să verifice felul în care au fost gestionaţi banii alocaţi domeniului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb