Câţiva muncitori concediaţi de la Bechtel ameninţă că vor da compania în judecată

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 august 2007

Câţiva muncitori care au fost concediaţi de compania americană Bechtel ameninţă că vor da în judecată firma, transmite Rompres. Este vorba de nouă muncitori care lucrau la Staţia de Betoane de la campus-ul Săvădisla, pe şantierul autostrăzii Transilvania, şi care săptămâna trecută au discutat, între ei, câteva probleme pe care le considerau importante şi care ar fi trebuit rezolvate, în opinia lor,cum ar fi echipamentul de lucru deficitar, salariile mici sau nedistribuirea apei potabile în perioade de caniculă, aşa cum prevede legea.

"N-am primit apă când a fost caniculă şi mă doare stomacul de la apa asta. Majoritatea colegilor şi-au luat apă minerală. Noi n-avem aer condiţionat, dacă nu-ţi laşi geamurile deschise, mori acolo, la 50 de grade în maşină", a spus unul dintre muncitorii.

Un altul a afirmat că nu s-a pus problema, aşa cum susţin reprezentanţii Bechtel, că ei nu ar fi vrut să muncească, ci din contră, dovadă că în ziua aceea s-au primit comenzile de betoane care au şi fost onorate, cursele au fost efectuate, fapte care pot fi confirmate foile de parcurs, de bonurile şi de diagrama din tahograf.

Oamenii spun că un reprezentant al departamentului de resurse umane al firmei a fost trimis să discute cu ei despre problemele ridicate, dar că, în schimb, s-au pomenit că li se desfac contractele de muncă.

"Este un abuz grav din partea Bechtel, iar acuzele că nu am vrut să muncim sunt false. Noi ne-am consultat marţi cu un avocat şi vrem să îi dăm în judecată", a spus Laszlo Iakab, şofer de autobetonieră.

Alţii au spus că ei nu au avut nici o abatere, astfel că nu înţeleg de ce sunt concediaţi, deoarece au venit mereu la lucru. "Lucrăm că de asta am am venit. Fiecare are probleme. Eu am scos bani din bancă, acuma cum îi plătesc. Ei nu se gâdesc la asta? Din auzite, noi credem că vor să aducă turci, să le deie mai mult ca nouă, ceea ce este un abuz. Noi muncim pe bani puţini, aduc turci şi le dau 2.000 de euro", au mai spus muncitorii.

Pe de altă parte, în decizia de desfacere a contractului de muncă se precizează că muncitorii ar fi perturbat fluxul activităţilor şi ar fi cerut drepturi salariale nejustificate.

Potrivit unui comunicat al Bechtel dat marţi publicităţii, decizia de desfacere a contractului de muncă a fost precedată de o cercetare disciplinară realizată de companie, procedura urmată respectând toate normele în vigoare referitoare la dreptul muncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb