CAUŢIUNE DE 2 MILIOANE DE LEI Fondatorul tabloidului Cancan, Radu Budeanu, plasat sub control judiciar

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 19 noiembrie 2015

Fondatorul tabloidului Cancan, Radu Budeanu, plasat sub control judiciar

Actualizare 16:00 DNA: Udrea a oferit două terenuri drept garanţie pentru plata cauţiunii de 5 milioane lei

Procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au admis, vineri, cererea Elenei Udrea de instituire unei garanţii reale imobiliare asupra imobilelor SC Băi Boghiş SRL (două terenuri având suprafeţe de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. şi construcţiile aferente) pentru constituirea cauţiunii de 5.000.000 lei, stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015 şi au dispus luarea măsurii asiguratorii constând în indisponibilizarea bunurilor imobile ale S.C. Băi Boghiş S.R.L., bunuri în valoare de 5.000.000 lei, arată un comunicat emis de instituţie.

Potrivit dispoziţiilor legale, cauţiunea poate fi depusă de inculpată sau de un substituit procesual al inculpatei.

"Precizăm că, la data de 12.11.2015, asociaţii SC Băi Boghiş SRL au hotărât constituirea unei garanţii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societăţii în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea constituirii de către Udrea Elena Gabriela a cauţiunii stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015", potrivit sursei.

În conformitate cu dispoziţiile art. 217 C pr. pen. cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

(A.C.)

---------------------

Actualizare 11:02 Radu Budeanu şi-a recunoscut faptele

Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani, şi-a recunoscut faptele, transmit televiziunile de ştiri care citează surse judiciare.

-----

Fondatorul tabloidului Cancan, Radu Budeanu, a fost plasat, miercuri seară, sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit unui comunicat DNA.

În acelaşi comunicat se precizează că a fost stabilită şi o cauţiune, în valoare de 2 milioane de lei.

Radu Budeanu a fost adus cu mandat, miercuri, la DNA, pentru audieri.

Pe 20 octombrie, surse judiciare au declarat că Radu Budeanu este implicat, alături de Dan Andronic, patronul ''Evenimentului Zilei'' şi Bogdan Buzăianu, fondatorul Energy Holding, în dosarul Elenei Udrea, cercetată sub control judiciar pe cauţiune.

Procurorii DNA susţin că: "Pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanţă de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deţinea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media. În anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanţei de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novaţie cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane".

Numele fondatorului Cancan a apărut şi în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziţii, la începutul lunii octombrie, inclusiv la sediul Cancan Tv, în care ar fi vizaţi, potrivit unor surse judiciare, politicieni şi patroni de presă. Ancheta ar viza fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani comise în perioada 2011 - 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb