CAZUL BÖHMERMANN: Germania autorizează cererea Turciei de începere a urmăririi penale

Diana Popescu
Internaţional / 15 aprilie 2016

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, vineri, că guvernul a aprobat solicitarea Turciei de a începe urmărirea penală în cazul comediantului Jan Boehmermann, după ce l-a insultat pe preşedintele turc Erdogan în cadrul emisiunii sale televizate, relatează agenţia DPA.

Bohmermann, un actor german de comedie premiat şi gazdă a talk-showului Neo Magazin Royale, difuzat de televiziunea ZDF, a creat tensiuni diplomatice între Turcia şi Germania, după ce în cadrul emisiunii sale de pe 31 martie l-a insultat pe Erdogan, prin recitirea unui poem la adresa sa.

Actorul, cu steagul Turciei în spate şi cu o imagine a lui Erdogan, l-a acuzat pe preşedintele turc, printre altele, că îi face plăcere să "exercite represalii asupra minorităţilor, să bată kurzii şi creştinii în timp ce urmăreşte pornografie infantilă".

Spre deosebire de plângerea depusă de Erdogan prin care acuză că a fost defăimat, investigaţia - care este bazată pe o posibilă încălcare a unei legi care sancţionează persoanele care aduc insulte aduse împotriva şefilor de stat - necesită autorizaţie din partea guvernului german. Merkel a adăugat că guvernul va înainta o propunere pentru a modifica legea.

Ambasada Turciei în Berlin a trimis duminică o solicitare Ministerului german de Externe pentru a începe urmărirea penală a comediantului.

Erdogan este cunoscut pentru intoleranţa sa la critici. Procurorii turci au deschis deja 2.000 de cazuri contra unor persoane care l-au insultat pe preşedinte după ce acesta şi-a preluat mandatul, în 2014.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb