Piaţa spaţiilor industriale din vestul României, respectiv judeţele Timiş, Arad şi Bihor, continuă să atragă atenţia investitorilor, după ce în ultimii zece ani s-a dublat, devenind a doua după Bucureşti. Recent, CBRE, a consiliat dezvoltatorul pan-european VGP în achiziţia unui teren de 39 ha în oraşul Arad, conform unui comunicat trimis redacţiei.
Tranzacţia intermediată de CBRE România, cu o valoare de două cifre, reprezintă cea mai mare achiziţie de terenuri din vestul ţării din acest an.
Adrian Crizbăşianu, country manager, VGP România: "România are încă multe de oferit în ceea ce priveşte dezvoltările logistice. Achiziţia unui nou teren în vestul ţării cu acces direct la A1, începută înainte de pandemie şi finalizată cu succes, confirmă angajamentul VGP de a deveni un partener de încredere şi în România pentru companiile care au nevoie de spaţii industriale de calitate. Pentru următorul an, avem în plan dezvoltarea a 60.000 mp de spaţii industriale în România, care se adaugă celor 155.000 mp deţinuţi în prezent. Simultan, suntem activi în căutare de noi terenuri cu potenţial, aşa cum este această achiziţie încheiată cu ajutorul echipei CBRE".
Terenul cumpărat de VGP este amplasat strategic la intersecţia celor două căi principale de comunicaţii auto din zona Arad, Drumul Naţional 69 Timişoara-Arad, respectiv Autostrada A1, asigurând proiectului vizibilitate şi accesibilitate maxime. Proprietatea beneficiază deja de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat pentru utilizarea vizată cu un procent de ocupare de 60% iar lucrările de construcţie pentru prima clădire urmează să fie demarate în acest an, livrarea fiind planificată în a doua jumătate a anului viitor.
Ion Dinu, Senior Consultant în cadrul departamentului Land Development, CBRE România, consultantul care a consiliat VGP în tranzacţie, a explicat: "Simultan cu dezvoltarea zonei de vest ca şi hub logistic, terenurile din Timiş, Arad şi Bihor stârnesc un interes ridicat din partea dezvoltatorilor şi ne aşteptăm ca acest apetit să crească. Arad se conturează ca o nouă destinaţie, după Timişoara, având deja un stoc de peste 100.000 mp de spaţii industriale, cu o rată de neocupare de sub 3%".
În ultimele 15 luni, în vestul României au fost închiriaţi aproape 77.000 mp de spaţii industriale, zona atrăgând interesul companiilor din curierat, precum şi al celor din domeniul distribuţiei şi producţiei. Stocul actual de 700.000 mp are un grad de neocupare de 5,2% şi alţi 75.000 mp de spaţii industriale sunt în construcţie în judeţele Timiş, Arad şi Bihor şi vor fi livraţi până la finalul anului, potrivit datelor CBRE Research.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.08.2020, 05:41)
Pai daca tranzacția are doua cifre, deci maxim 99 înseamnă că nu au cumpărat teren, poate vreun televizor din ăla vai de mama lui. Cel puțin așa zice mana care scrie deconectata de creier.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.08.2020, 09:37)
A mai ramas ceva teren de vandut strainilor?Nu se putea mai bine vinde escrocii,care au condus si conduc Romania?