CC Trust Group lansează în România o divizie de business în domeniul energiei inteligente

S.B.
Companii #Construcţii / 25 iulie 2022

CC Trust Group lansează în România o divizie de business în domeniul energiei inteligente

CC Trust Group şi-a asigurat drepturile exclusive în cadrul Uniunii Europene pentru o franciză inovatoare specializată în servicii de optimizare a consumului de energie electrică în clădiri.

Într-un context în care trendul spre "clădiri smart" este evident, creşterea accelerată a preţurilor la energie din ultima perioadă a intensificat nevoia pentru soluţii şi servicii care să ducă la reducerea consumului de electricitate.

În prezent, franciza în domeniul eficienţei energetice dezvoltă cu succes operaţiuni în Orientul Mijlociu, având la activ peste 850 de proiecte finalizate. Serviciile propuse pornesc de la înregistrarea datelor referitoare la consumul de electricitate, realizând analiza, optimizarea şi execuţia programelor de reducere a consumului de energie electrică pentru ansambluri mari de clădiri ce includ edificii guvernamentale, spitale, hoteluri, clădiri mari de birouri, centre comerciale şi complexuri rezidenţiale. Prin implementarea măsurilor inteligente de eficientizare a consumului de electricitate se obţine o reducere a cheltuielilor cu 20 - 40% per clădire, şi o creştere simultană a valorii implicite a acesteia.

Pentru lansarea acestei iniţiative în Europa, CC Trust Group a ales România, a 6-a economie a Uniunii Europene. Fondatorul şi proprietarul CC Trust Group, Claudio Cisullo este de altfel un investitor cu experienţă pe piaţa din România. El este fondatorul şi Preşedintele Chain IQ Group, furnizor de servicii de achiziţii indirecte activ la nivel global, cu peste 250 de angajaţi în România, proprietarul şi Preşedintele grupului de investiţii concentrat pe sectorul imobiliar local, ACC Investments, Preşedintele Consiliului de Administraţie al principalului dezvoltator de proiecte imobiliare "green" din România, One United Properties şi membru al Board-ului Ringier Holding Group, principala companie media europeană prezentă şi la nivel local.

Există o nevoie urgentă pentru eficienţa energetică a clădirilor în Uniunea Europeană şi în România

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, clădirile sunt responsabile pentru aproape 30% din consumul de energie la nivel global şi produc aproape 15% din emisiile directe de CO2, în prezent emisiile generate de clădiri atingând cel mai ridicat nivel din istorie, aproximativ 10 Gigatone (Gt). În consecinţă, performanţa energetică a clădirilor poate contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2, cu atât mai mult în contextul deficitului global de resurse energetice şi al creşterii vertiginoase a preţurilor en-gros la combustibilii lichizi folosiţi pentru încălzire (kerosen, păcură), la gaze naturale şi curent electric, ca urmare a războiului din Ucraina.

Sectorul construcţiilor din UE este cel mai mare consumator energetic unic din Europa, absorbind 40% din energie, iar aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic.

În ceea ce priveşte România, sectorul clădirilor acoperă aproximativ 45% din consumul total de energie. Pentru atingerea obiectivelor şi ţintelor de eficienţă energetică stabilite prin documentele de strategie naţională şi europeană, fondul local de clădiri are nevoie de o performanţă energetică sporită. Spaţiile administraţiei publice, clădirile educaţionale şi cele comerciale însumează circa 75% din consumul nerezidenţial de energie, fiecare cu 20-25% din total (arată un studiu Energy Efficiency Group pentru Asociaţia Română pentru Promovarea Eficienţei Energetice).

Având în vedere aceste niveluri slabe de eficienţă energetică, atât la nivel european cât şi local, implementarea rapidă de soluţii moderne, care şi-au dovedit randamentul în eficientizarea consumului de energie, înseamnă un pas înainte în decarbonizarea stocului de clădiri, unul dintre obiectivele pe termen lung ale UE, conform Directivei UE 2018/844 privind performanţa energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb