CE face alt pas către închiderea anchetei contra Microsoft, după noi concesii ale grupului american

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 octombrie 2009

Comisia Europeană a făcut miercuri un nou pas către închiderea unei anchete majore împotriva Microsoft, după unele concesii făcute de grupul american, care va oferi în viitor alegerea între mai mulţi navigatori pe internet pe sistemul său de exploatare Windows, a anunţat miercuri Bruxelles-ul.

"Opinia preliminară a Comisiei este că propunerile Microsoft vor răspunde temerilor referitoare la concurenţă", se arată în comunicatul CE.

De altfel, Executivul european va lansa vineri o consultare publică privind propunerile Microsoft, iar părţile interesate vor avea o lună pentru a-şi transmite opiniile.

CE era îngrijorată că încorporarea sistematică a sistemului de navigare Internet Explorer pe platforma Windows, cu care sunt dotate 90% dintre PC-urile din lume, i-ar permite Microsoft un avantaj asupra competitorilor. Ca urmare, Bruxelles-ul deschisese o anchetă asupra grupului american pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă.

Microsoft a făcut concesii în iulie pentru a încerca să scape de plata unei amenzi mari, ce ar putea ajunge la 10% din cifra de afaceri anuală, şi care în cazul său ar fi chiar mai mare, deoarece Microsoft este recidivist, după ce Comisia Europeană i-a mai dat anterior o amendă de 1,676 miliarde euro.

Astfel, Microsoft a acceptat să integreze în Windows o fereastră ce va fi lansată de la pornirea calculatorului care să permită utilizatorului să aleagă sistemul de navigare internet pe care şi-l doreşte.

Ulterior, Microsoft şi-a îmbunătăţit oferta iniţială, în sensul că va crea mai întâi un ecran prin care va explica la ce serveşte un sistem de navigare, apoi fereastra pentru alegerea navigatorului. Principalele sisteme de navigare care fac concurenţă Internet Explorer sunt Firefox (Mozilla), Chrome (al Google) şi Opera (al Opera Software).

Comisarul european pentru competiţie, Neelie Kroes a declarat miercuri că executivul european speră să poată închide ancheta împotriva Microsoft, până la finalul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb