Ce măsuri anti-COVID au luat marile fabrici din Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 11 noiembrie 2020

Ce măsuri anti-COVID au luat marile fabrici din Buzău

Eliminarea, pe cât posibil, a riscului de răspândire a noului coronavirus reprezintă unul dintre obiectivele marilor societăţi comerciale din toată ţara. Scopul reprezintă o prioritate şi pentru fabricile de pe platforma industrială din Buzău, unde, deşi până acum nu au fost înregistrate decât, răzleţ, cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 şi focare izolate care au reuşit să fie ţinute sub control, fără a afecta foarte mult activitatea, situaţia epidemiplogică este una bună. Mai exact, patronii au luat toate măsurile de protecţie şi au reuşit să-şi convingă şi angajaţii să respecte regulile impuse. Aşa se face că în toate halele de producţie este în prezent activitate, însă acest lucru, spun agenţii economici, s-a făcut cu planuri de limitare a riscului de transmitere a noului coronavirus foarte bine puse la punct şi cu un buget pe măsură. Cheltuielile sunt privite însă ca o investiţie care se traduce în asigurarea continuităţii fluxurilor de producţie, ceea ce reprezintă cel mai mare câştig pentru operatorii industriali.

Într-o intervenţie la Focus Tv, responsabilul de Resurse Umane al celui mai mare reciclator din Buzău, grup care numără mai multe unităţi de producţie în Buzău, având un total de peste 700 de salariaţi, a descris cum s-au realizat filtre şi măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor în fabricile grupului.

Aici, planul de acţiune ce a curpins măsurile anti-COVD a fost elaborat pe două direcţii principale, respectiv asigurarea condiţiilor pentru respectarea măsurilor igienico-sanitare şi educarea angajaţilor.

În prima categorie au intrat măsurile privind asigurarea echipamentelor, de la măşti, la mănuşi, viziere, în unele cazuri, dezinfectanţi şi alte materiale igienico-sanitare, precum şi asigurarea triajului epidemiologic.

Cea de -a doua componentă importantă a fost informarea continuă a angajaţilor, prin traininguri şi distribuirea de materiale de informare, prin amplasarea de pictograme care să le reamintească riscurile la locul de muncă.

Alte măsuri au vizat organizarea transportului angajaţilor, organizarea unor schimburi care să asigure accesul salariaţilor în momente diferite, la fel şi plecarea de la serviciu. Nu în ultimul rând, au fost reamenajate birourile, s-au automatizat fluxurile de documente, iar angajaţii care au putut desfăşura activităţi de acasă, au rămas la domiciliu.

Nicoleta Damian, responsabil Resurse Umane în cadrul Green Group a explicat, la Focus TV, că au fost luate şi alte măsuri, cum ar fi suspendarea delegaţiilor în străinătate şi limitarea delegaţiilor în ţară.

Domnia sa a explicat: "Ceea ce am încurajat în această perioadă a fost comunicarea, în sensul de a identifica persoane cu care au luat contact şi au fost găsiţi pozitivi, de a anunţa conducătorul unităţii cu privire la simptome. Ştiţi că la începutul pandemiei era o problemă cu emiterea certificatelor de concediu medical, am asigurat angajaţii noştri că nu vor fi afectate drepturile lor salariale. Ştiţi că au fost multe persoane care au venit din afară, şi salariaţii noştri au avut rude care au venit, dar faptul că noi i-am asigurat că nu le vor fi afectate drepturile dacă intră în izolare, a făcut ca ei să fie sinceri şi să declare adevărul, să rămână în izolare în astfel de situaţii".

Pe de altă parte, a fost stabilită o procedură internă pentru gestionarea cazurilor apărute în rândul salariaţilor.

"Noi avem un comitet care analizează, identifică sursa, identificăm contacţii direcţi, îi izolăm acasă, îi trimitem la testare pe banii societăţii. Înainte, când am avut mai multe cazuri, îi testam pe toţi cei care reveneau din carantină, la serviciu", a spus Nicoleta Damian.

Reprezentantul Green Group a adăugat că, pentru companie, toate cheltuielile ocazionate de măsurile anti-COVID sunt considerabil mai mici decât beneficiile obţinute prin menţinerea angajaţilor într-o stare de sănătate bună ceea ce permite fluxuri stabile de producţie.

Modelul de plan de măsuri luate într-o unitate cu sute de angajaţi pare să fi dat roade, în condiţiile în care incidenţa cazurilor raportate în unitate a fost de 2-4 la sută, ceea ce înseamnă nu mai mult de 30 de angajaţi de la începutul pandemiei.

De la debutul pandemiei, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a raportat focare în mediul economic la diferite fabrici de pe platforma industrială, însă, în general, fără ca activitatea firmelor să fie afectată. De exemplu, au fost înregistrate focare la fabrică de confecţii, de geamuri şi sticlă precum şi la o fabrică care se ocupă de fabricarea cuptoarelor industriale pentru rafinării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb