La prima veder sigla Tesla este un "T" stilizat şi reprezintă astfel prima literă a mărcii. Desigur că nu înseamnă doar atăt. De fapt, emblema binecunoscută conţine un simbolism pe care observatorul cunoscător îl dezvăluie doar la a doua vedere, relatează autorevue.at.
Traversa rotunjită, cu "dublu strat" a presupusei litere T, nu a fost concepută în această formă pentru sigla Tesla, doar pentru a arăta frumos. De fapt, sigla se bazează pe secţiunea transversală a unui motor electric, aşa cum a dezvăluit Elon Musk pe Twitter în 2017.
Zvonurile că Tesla-T ar putea fi o secţiune stilizată a unei secţiuni transversale a motorului electric existau de ani de zile. De exemplu, un utilizator al platformei Quora a explicat în detaliu modul în care sigla ar putea fi trasată înapoi la un motor EC cu un design rotor extern. Zona liberă dintre cele două bare transversale ale literei T reprezintă spaţiul de aer dintre rotor şi stator în ilustraţia de bază. Cu toate acestea, acesta este un motor de curent continuu, deşi Tesla foloseşte motoare de curent alternativ pentru vehiculele sale. Nikola Tesla, genialul fizician şi omonim postum al pionierului californian al maşinilor electrice, este considerat "inventatorul curentului alternativ".
Logo-ul Tesla a fost proiectat de aceeaşi companie care era responsabilă pentru logo-ul SpaceX menţionat în tweet-ul lui Musk: RO Studio din New Jersey. Se spune că această companie l-a adus pe Musk în contact cu fostul designer Mazda, Franz von Holzhausen, care ulterior s-a mutat la Tesla şi este şi astăzi designerul şef acolo. Iniţial, sigla a fost utilizată - la fel ca la Lamborghini, Porsche sau Ferrari - pe vehicule într-o insignă în formă de scut cu inscripţie completă "Tesla".
În ciuda explicaţiei aparent coerente despre motorul electric, persistă un alt zvon, teoria conform căreia logo-ul Tesla arată nasul unei pisici a apărut în mod surprinzător.