Ce să faci pentru a rămâne motivat când înveţi ceva nou

Mihaela Pascari
Comunicate de presă / 28 ianuarie 2022

Ce să faci pentru a rămâne motivat când înveţi ceva nou

Este important să ştii de ce vrei să înveţi ceva nou, deoarece această conştientizare îţi va oferi un scop în tot ceea ce faci de acum înainte. Fie că este vorba de o listă cu motivele care te mână în acest demers sau discuţii periodice despre procesul de învăţare cu un prieten apropiat sau cu un membru al familiei, caută să dai sens ideii tale pentru a-ţi găsi motivaţia. Iată şi alte sugestii menite să te ajute să nu-ţi pierzi concentrarea!

1 Află în primul rând ce te interesează!

Nu eşti forţat de împrejurări să te axezi pe un singur subiect atunci când te decizi să înveţi ceva nou. Eşti liber să alegi orice temă sau activitate care te atrage. Fie că este vorba de sport, astrofizică, gătit sau IT poţi aprofunda respectivul subiect şi să dobândeşti, cu această ocazie, abilităţi într-o nouă activitate. Cercetează mai multe subiecte şi gândeşte-te care te interesează cel mai mult. Dacă te atrage un subiect, sunt şanse mult mai mari să-ţi păstrezi motivaţia pe parcursul procesului de învăţare!

2 Ia în calcul multiplele beneficii pentru sănătate!

Învăţarea poate reduce drastic nivelul de stres, poate îmbunătăţi funcţia memoriei, îţi poate ameliora starea de spirit şi capacitatea de a învăţa în viitor. Învăţarea creşte densitatea mielinei, substanţa albă din creier. Iar asta îţi va permite să înveţi mai eficient şi mai rapid în viitor. Se spune că anumite tipuri de învăţare, cum ar fi învăţarea mânuirii unui instrument muzical, întârzie apariţia simptomelor de Alzheimer şi demenţă.

3 Gândeşte-te că vei recâştiga controlul asupra propriei vieţi!

În special în timpul restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, poate fi uşor să-ţi recâştigi controlul asupra propriei vieţi prin învăţarea a ceva nou. Incapacitatea de a călători peste tot şi de a explora lumea te poate face, de asemenea, să simţi o lipsă de scop. Învăţând lucruri noi, poţi recâştiga şi simţul scopului. Poţi simţi că ai realiza ceva, îţi dezvolţi cunoştinţele şi ai o direcţie în viaţă. Iar aceste sentimente te ajută să ai o mult mai bună stare emoţională.

4 Nu uita să te imaginezi la final de drum!

Uneori poate fi dificil să-ţi recunoşti propriile succese, mai ales când eşti atât de prins de ceva nou pentru tine. Un sfat util care te poate ajuta să conştientizezi că eşti pe drumul cel bun şi-ţi poate creşte motivaţia succes este crearea unei liste cu toate lucrurile pe care le-ai realizat. Ea poate fi updatată zilnic, săptămânal sau chiar lunar. E important să-ţi recunoşti şi să-ţi apreciezi propriul succes - eşti mai departe decât crezi că eşti! Fie că este vorba despre o listă într-o agendă, sticky notes sau un calendar ţinut online, orice îţi va fi de ajutor!

5 Înconjoară-te cu parteneri de cursă la fel de motivaţi!

Când te înconjori cu oameni pozitivi şi motivaţi, ei îţi vor oferi cel mai mult sprijin şi încurajare. Adună o reţea mică, de calitate, de persoane care te vor sprijini în atingerea obiectivelor. Iar dacă sunt oameni care încearcă să te descurajeze, ignoră negativitatea lor. Critica constructivă este necesară pentru schimbarea comportamentului, dar descurajarea nu te va ajuta să-ţi păstrezi motivaţia.

Spre exemplu, dacă vrei să dezvolţi competenţe în domeniul IT şi vrei să cunoşti oameni cu aceleaşi interese, atunci te poţi înscrie la cursurile de IT puse la dispoziţie de eJobs România, prin proiectul Cursuri de IT by eJobs. Acestea sunt create printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Ce trebuie să ştii despre cursuri:

- Cursurile sunt 100% gratuite, finanţate prin fonduri europene

- Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 şi 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabileşte la prima oră de curs)

- Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

- Se întâmplă 100% online

- Te învaţă o abilitate practică, căutată pe piaţa muncii

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb