Ce să iei în calcul dacă plănuieşti o schimbare în carieră

Mihaela Pascari
Comunicate de presă / 14 decembrie 2021

Ce să iei în calcul dacă plănuieşti o schimbare în carieră

O schimbare în carieră presupune de obicei să investeşti atât timp, cât şi bani în acest demers. Şi exact ca în cazul oricărei investiţii, este important să fii informat înainte de a lua o decizie pentru a-ţi creşte şansele de succes.

Înainte de a începe să te gândeşti să faci o schimbare în carieră, trebuie să te decizi dacă ai cu adevărat nevoie de una. Poate că trebuie doar să găseşti un nou loc de muncă, lucru care nu reprezintă o sarcină uşoară, dar cu siguranţă este mai simplu de întreprins decât o întreagă schimbare a carierei.

De unde începi o schimbare în carieră

Reperează ce te motivează!

Majoritatea persoanelor fac o schimbare în carieră pentru că nu le mai place munca pe care o desfăşoară, şeful sau compania în care lucrează. E util să identifici factorii care provoacă disconfortul cel mai mare. Mai dificil este să descoperi ce-ţi aduce satisfacţii, ce-ţi place să faci cu adevărat când eşti la serviciu sau în timpul liber. Pentru a descoperi ce te inspiră şi te motivează, acordă suficient timp analizei activităţilor pe care le faci. Îndreaptă-ţi atenţia catre domeniile profesionale legate de aceste activităţi. Foloseşte această evaluare a motivaţiilor şi intereselor tale pentru a descoperi obiectivele ce-ţi aduc satisfacţie şi pentru a alege un traseu profesional potrivit.

Cercetează care sunt domeniile pe sufletul tău!

După ce ai descoperit sau redescoperit dorinţele tale pentru perioada imediat următoare, analizează domeniile profesionale în care te poţi dezvolta. Nu te teme de nesiguranţa pe care o resimţi - aceasta este o parte naturală a procesului schimbării. Profunzimea analizei depinde de cât de radicală este schimbarea pe care intenţionezi să o faci.

Nu uita de studii!

În funcţie de gradul de dificultate al schimbării propuse, s-ar putea să ai nevoie să obţii şi o certificare în domeniu înainte de a aplica la joburi. Spre exemplu, dacă te vei orienta spre domeniul IT-ului, un domeniu de viitor, se poate să fie nevoie să-ţi dezvolţi abilităţile practice şi să-ţi lărgeşti cunoştinţele. eJobs te susţine în acest demers şi organizează cursuri IT, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Înscrie-te încă de pe acum pentru 2022 şi alege ce curs ţi se potriveşte.

Dacă eşti atent la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri, poţi alege Cursul de Tester. Dacă ai înclinaţie spre design, poţi alege cursul de Programator JavaScript. În cadrul cursului de Tester, vei învăţa cum să descoperi defectele website-urilor, aplicaţiilor şi programelor dezvoltate de programatori. Vei contribui la crearea celor mai tari website-uri. În cadrul cursului de Programator JavaScript, vei învăţa cum să creezi pagini web cu ajutorul JavaScript, HTML, CSS, dar şi aplicaţii web.

Ce ar trebui să ştii despre cursurile în IT:

Cursurile sunt 100% gratuite, finanţate prin fonduri europene

Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 şi 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabileşte la prima oră de curs)

Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

Se întâmplă 100% online

Te învaţă o abilitate practică, căutată pe piaţa muncii

Includ consiliere în carieră

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Contact: 0729699505

Extinde-ţi reţeaua de cunoştinţe!

Prin intermediul acesteia vei putea fi direcţionat, sfătuit. Vei primi informaţii concrete privind o companie sau domeniul profesional de care eşti interesat sau poţi fi prezentat unor persoane care lucrează deja în respectivul domeniu.

Experienţa face diferenţa!

Când faci o schimbare în carieră şi începi o nouă profesie, pregăteşte-te să iei totul de la zero. Ca să-ţi fie mai uşor, începe să lucrezi part time sau chiar să faci un voluntariat în domeniul proaspăt ales. Nu numai că te vei asigura că ai luat decizia potrivită, dar vei acumula şi experienţă preţioasă în noul domeniu.

Schimbă jobul în cadrul companiei!

Unii oameni îşi schimbă jobul sau departamentul în care lucrează, însă nu îşi schimbă angajatorul. Îţi poţi recâştiga productivitatea şi motivaţia lucrând într-o altă funcţie, într-un alt departament. Trebuie doar să te asiguri că ai pregătirea şi cunoştinţele potrivite pentru a face faţă noilor provocări.

Dă dovadă de flexibilitate!

Urmăreşte-ţi obiectivele cu perseverenţă, însă aşteaptă-te şi la obstacole. Nu permite ca acestea sa te descurajeze. Analizează posibilele soluţii pe care le ai la dispoziţie şi orientează-te spre activităţi şi responsabilităţi care te pot ajuta să te dezvolţi în domeniul pe care-l vizezi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb