Cea mai mare bancă din Ucraina a oprit operaţiunile cu lichidităţi în estul ţării

E.D.
Internaţional / 5 mai 2014

Privatbank, cea mai mare bancă comercială din Ucraina, a anunţat astăzi că a închis temporar sucursalele din regiunile Donetsk şi Luhansk, adăugând că nu mai poate derula tranzacţii cu numerar în regiunile din estul Ucrainei deoarece violenţele din zonă reprezintă un risc pentru viaţa angajaţilor săi, transmite Kyiv Post.

Separatiştii pro-ruşi au atacat sucursalele Privatbank după ce unul dintre proprietarii băncii, Igor Kolomoisky, desemnat de noua administraţie de la Kiev în funcţia de guvernator al regiunii Dnipropetrovsk, a pus o recompensă de 10.000 de dolari pentru fiecare "sabotor" rus.

Sâmbătă seara, rebelii au incendiat o sucursală Privatbank în oraşul Mariupol din regiunea Donetsk, după ce anterior au atacat un vehicul de transport valori la Horlivka, sudul regiunii Donetsk.

"În aceste circumstanţe, nu putem şi nu avem dreptul de a cere angajaţilor să meargă la lucru în regiunile Donetsk şi Luhansk, unde persoane înarmate intră în sucursalele bancare şi sechestreze vehicule de transport valori", a informat Privatbank într-un comunicat.

Banca a precizat că clienţii săi pot să-şi acceseze conturile via Internet şi dispozitivele mobile, să-şi utilizeze cardurile în magazine şi să facă tranzacţii fără numerar la terminalele POS.

"În ultimele 10 zile, un număr de 38 de ATM-uri, 24 de sucursale şi 11 vehicule de transport valori ale Privatbank au suferit incedieri, atacuri şi distrugeri în Donetsk şi Luhansk", a mai informat banca, adăugând că în mod normal procesează peste 400.000 de pensii şi alte ajutoare sociale pentru 220.000 de persoane în ambele regiuni.

Igor Kolomoisky, ocupantul locului patru în topul celor mai bogaţi oameni din Ucraina potrivit revistei Forbes, a devenit ţinta separatiştilor pro-ruşi după ce a spus că va plăti trupelor ucrainene o recompensă de 10.000 de dolari pentru fiecare "sabotor" rus predat autorităţilor. În plus, Kolomoisky a spus că va plăti suma de 1.000 de dolari pentru fiecare puşcă, 1.500 de dolari pentru fiecare mitralieră şi 2.000 de dolari pentru fiecare lansator de grenade predat autorităţilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb