Cehia amână votul asupra ratificării Convenţiei de la Istanbul în cadrul Consiliului UE

A.F.
Internaţional / 25 mai 2023

Cehia amână votul asupra ratificării Convenţiei de la Istanbul în cadrul Consiliului UE

Cehia a decis să se abţină de la votul Consiliului Uniunii Europene privind ratificarea Convenţiei de la Istanbul, conform deciziei luate de govern ieri, precizează euractiv.com.

În cadrul COREPER, Decizia Consiliului de a ratifica Convenţia a fost aprobată miercuri, votul final al Consiliului ar urma să fie programat pentru 1 iunie şi Potrivit ministrului justiţiei ceh, Pavel Bla¾ek (ODS, ECR), Suedia dorea să abordeze subiectul pe durata preşedinţiei sale rotaţionale de şase luni în cadrul UE, motiv pentru care ratificarea Convenţiei de la Istanbul la nivelul UE a fost grăbită acum, conform sursei.

În anul 2017, UE a semnat convenţia, dar aceasta nu a fost ratificată din cauza refuzului mai multor state member, în timp ce majoritatea ţărilor au ratificat deja convenţia la nivel naţional şi nu au obiecţii împotriva ratificării la nivelul UE, şase ţări - Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania şi Slovacia - ezită sau se opun în continuare documentului, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul UE., dar cu toate acestea, în 2021, Curtea UE a confirmat că UE poate ratifica Convenţia fără acordul tuturor statelor membre, precizează euractiv.com.

Convenţia de la Istanbul îşi propune să condamne diverse forme de violenţă, inclusiv violenţa domestică, hărţuirea sexuală, violul, căsătoriile forţate şi mutilarea genital, aceasta percepe violenţa împotriva femeilor ca o încălcare a drepturilor omului şi un act de discriminare,iar în Cehia, Convenţia de la Istanbul a stârnit controverse, chiar şi în rândul reprezentanţilor coaliţiei de guvernare, dar cu toate acestea, guvernul intenţionează să decidă în decursul unei săptămâni cu privire la ratificarea documentului la nivel naţional, după care acesta poate fi transmis Camerei Inferioare a Parlamentului Ceh pentru ratificare oficială, menţionează sursa.

"Avem două tabere. Una se opune ferm - dacă este adoptată, va însemna că va distruge această lume. Şi cealaltă tabără spune că, dacă o acceptăm, înseamnă un sfârşit imediat al violenţei împotriva femeilor. Ambele viziuni sunt extreme şi nu sunt complet corecte", a remarcat Pavel Bla¾ek.

Cu toate că dezbaterea naţională cu privire la ratificare este în desfăşurare, guvernul ceh a decis să nu voteze la nivelul UE iar în prezent, guvernul coaliţiei de cinci partide din Cehia rămâne divizat în ceea ce priveşte ratificarea Convenţiei de la Istanbul, precizează euractiv.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb