CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1- 8 FEBRUARIE Acţiunile "Boromir", în topul randamentelor

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 februarie 2016

Acţiunile "Boromir", în topul randamentelor

Cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti a fost înregistrat, în perioada 1-8 februarie, de titlurile companiei de morărit şi panificaţie "Boromir Prod" (SPCU), care au urcat cu 23,04%, raportat la moneda euro, în contextul în care indicii bursieri au scăzut.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat că de regulă "lichiditatea pe acest titlu este redusă, motiv pentru care chiar şi tranzacţii modeste în valoare absolută pot mişca mult preţul din piaţă".

"Boromir Prod" Buzău este controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz şi face parte din grupul Boromir, care include şi companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin, Comcereal Sibiu şi Amylon Sibiu.

Topul creşterilor a fost ocupat de titlurile "Impact Developer&Contractor", cu o apreciere de 21,11%, raportată la euro, şi de acţiunile "Turbomecanica" (+7,51%).

Avansul "Impact" este o reacţie în urma reluării achiziţiilor făcute de cel mai mare acţionar al companiei, Gheorghe Iaciu, creşterea preţului apărând imediat după raportările tranzacţiilor de cumpărare din 2 februarie, spun brokerii.

Compania "Impact" este deţinută, în proporţie de 49%, de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici are 16,34% din acţiuni. Swiss Capital, împreună cu SAI Swiss Capital, cu fondul FDI Active Dinamic şi cu Sorin Apostol deţin 10,7% din "Impact".

Indicii bursieri, în scădere

Pincipalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti au coborât, în perioada analizată, în contextul în care acţiunile europene se află în declin, pieţele din regiune înregistrând pierderi pe fondul evoluţiei negative din sectorul bancar şi cel minier, respectiv al temerilor legate de redresarea economică.

Astfel, indicele BET, al celor mai lichide zece companii de la BVB, a coborât cu 0,1%, în perioada 1-8 februarie, iar indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,05%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a pierdut 0,16% în perioada menţionată.

În cadrul indicilor BET şi BET-FI, cea mai bună evoluţie au avut-o, în intervalul menţionat, acţiunile "Fondul Proprietatea" (+3,04).

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de titlurile "Certinvest BET-FI Index", cu o apreciere de 3,22%. Topul a fost completat de fondurile "ETF-BET Tradeville" (+2,99%) şi "Certinvest BET Index" (+2,8%).

În intervalul analizat, aurul a urcat cu 1,75%, faţă de euro, la cursul BNR.

Leul a înregistrat o apreciere de 1,24% faţă de euro, evoluţie ce a influenţat randamentele în euro ale depozitelor în lei, astfel încât cel mai bun plasament la o bancă ar fi fost obţinut la Bancpost (+1,28%). Un depozit în euro ar fi fost remunerat cel mai bine la aceeaşi bancă (+0,02%), în intervalul analizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb