CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10-17 AUGUST SIF Muntenia, cea mai mare creştere din BET-FI

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 august 2015

SIF Muntenia, cea mai mare creştere din BET-FI

Acţiunile SIF4 Muntenia au crescut cel mai mult în cadrul indicelui sectorial BET-FI, cu 3,78%, în perioada 10-17 august, raportat la moneda euro, temperând scăderea indicelui la -1,22%.

În aceeaşi perioadă, indicii principali BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi BET-XT au avut scăderi puternice, de 3,54% şi, respectiv, 3,13%.

SIF Muntenia a raportat un profit de 105,35 milioane de lei, la finalul lunii iulie, de 2,68 ori mai mare faţă de cel de la jumătatea anului. Societatea mai avea la finalul lunii iulie de încasat dividende de 152.297 lei, faţă de 32,58 milioane lei, la sfârşitul lui iunie.

În cadrul indicelui BET, cel mai mult au crescut acţiunile "Transgaz", cu 2,13%, raportat la moneda euro.

Transportatorul naţional de gaze a raportat un profit net de 321,5 milioane lei pentru primele şase luni, în creştere cu 9% faţă de cel înregistrat în primul semestru al anului trecut. Un raport al companiei arată că veniturile din activitatea de transport intern au scăzut de la 714,3 milioane lei în semestrul I 2014 la 660,1 milioane lei în primul semestru al acestui an. Au crescut, însă, veniturile din transportul internaţional, de la 133,3 milioane lei în primele şase luni ale anului trecut la 158,7 milioane lei în semestrul I 2015. Cheltuielile cu redevenţele au fost de 81,8 milioane lei în prima jumătate a anului.

Acţiunile "Teraplast" (TRP) s-au apreciat cu 18,88%, raportat la euro, în perioada analizată, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

Grupul Teraplast a înregistrat un profit net de 14 milioane de lei şi o cifră de afaceri de până la 164 de milioane de lei, în primele şase luni din 2015, potrivit raportului financiar semestrial.

Topul creşterilor de la Bursă a fost completat de acţiunile "Boromir Prod" Buzău (+11,31%) şi "Electroargeş" (+9,69%).

"Boromir" a înregistrat, în primele şase luni ale anului, un profit net de 1,9 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel raportat în perioada similară din 2014, de 871.806 lei.

"Certinvest Short Fund", în topul fondurilor

Titlurile Certinvest Short Fund, fond care mizează pe scăderea pieţelor, a înregistrat o creştere de 4,13% faţă de euro, în perioada 10-17 august, reprezentând cea mai bună alternativă de investiţie de pe piaţa fondurilor.

Totodată, titlurile FDI Audas Piscator şi Certinvest Dinamic au avut creşteri de 2,72%, respectiv 1,54%.

Depozitele bancare în euro sau lei ar fi avut cele mai bune randamente, în perioada 10-17 august, la Millennium Bank, în timp ce leul a avut o depreciere de 0,35% faţă de euro. În acelaşi timp, aurul s-a apreciat uşor, cu 0,77%, în intervalul analizat.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb