Titlurile "Alro" Slatina (ALR) au înregistrat o apreciere de 22,25%, raportată la euro, în perioada 12-19 august, reprezentând a doua cea mai mare creştere de la Bursa de Valori Bucureşti, după aprecierea cu 24,96% a "Teraplast", companie aflată, de ceva vreme, în topul randamentelor.
"Alro" a înregistrat, în primul semestru al anului 2015, un profit net ajustat de 113 milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată de 80 de milioane de lei, în perioada similară a anului trecut.
Conform unui comunicat, cifra de afaceri din prima jumătate a anului a fost de 1,2 miliarde de lei, comparativ cu 966 milioane de lei, raportate în semestrul I 2014.
Primul semestru al acestui an a adus Grupului Alro o producţie totală de aluminiu primar de 134.760 tone, în creştere faţă de nivelul realizat în perioada similară a anului anterior (127.605 de tone).
Grupul Teraplast a înregistrat un profit net de 14 milioane de lei şi o cifră de afaceri de până la 164 de milioane de lei, în primele şase luni din 2015, potrivit raportului financiar semestrial.
Locul al treilea în topul plasamentelor de la Bursă a revenit acţiunilor "Rompetrol Rafinare" (RRC), cu o apreciere de 12,01%, în intervalul analizat.
Indicii bursieri şi-au mai temperat pierderile, în săptămâna analizată. BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, a coborât cu 1,16%, în timp ce indicele extins a scăzut cu 0,98%.
BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a menţinut uşor pe plus, cea mai mare creştere din cadrul său aparţinând SIF4 Muntenia (+2,37%).
În cadrul BET, cel mai bun plasament a fost "Electrica" (EL), cu o apreciere de 2,68%.
SIF Muntenia a raportat un profit de 105,35 milioane de lei, la finalul lunii iulie, de 2,68 ori mai mare faţă de cel de la jumătatea anului.
Conducerea Electrica a anunţat că primele şase luni ale anului i-au adus un profit net consolidat de 277 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut. Conform unui raport remis BVB, societatea a avut venituri totale de 2,59 miliarde lei în primul semestru faţă de 2,4 miliarde lei în primele şase luni ale anului trecut.
Titlurile Certinvest Short Fund, fond care mizează pe scăderea pieţelor, a înregistrat o creştere de 3,46% faţă de euro, în perioada 12-19 august, reprezentând cea mai bună alternativă de investiţie de pe piaţa fondurilor. Totodată, titlurile FDI Star Next au crescut cu 2,46%, iar "OTP Euro Bond", cu 1,39%.
Depozitele bancare în euro sau lei ar fi avut cele mai bune randamente la Millennium Bank, în timp ce leul a avut o depreciere de 0,33% faţă de euro. În acelaşi timp, aurul s-a apreciat cu 1,44%, în intervalul analizat.
• Precizare:
Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.
Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.