CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15-22 APRILIE 2015 Creştere de 10,12% pentru acţiunile "Prefab"

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 aprilie 2015

Creştere de 10,12% pentru acţiunile "Prefab"

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii "Prefab" (PREH) s-au apreciat cu 10,12%, raportat la euro, în perioada 15-22 aprilie, având cea mai mare creştere de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a anunţat că a înregistrat o cifră de afaceri de 14,32 milioane lei, în primul trimestru al anului, pe care reprezentanţii societăţii îl caracterizează drept încurajator, în condiţiile în care sectorul construcţiilor a debutat mai devreme, temperaturile au fost mai ridicate, carburantul mai ieftin.

"Compania a câştigat anul acesta un contract de 900.000 lei de la distribuitorul de energie EON pentru livrarea a peste o mie de stâlpi de beton, dar este implicată şi în alte licitaţii pentru cantităţi mari de tuburi, stâlpi şi grinzi, produse care reprezintă împreună circa 12% din cifra de afaceri", se arată într-un comunicat al "Prefab"

În plus, "Prefab" va livra 2000 de metri cubi de BCR pentru un proiect imobiliar în Chişinău şi are în vedere vânzări şi în Bulgaria, se mai arată în raport.

Acţionarii "Prefab" sunt "Romerica International", cu o deţinere 82,92%, SIF Muntenia, cu o participaţie de 12,97%, în timp ce alţi acţionari cumulau 4,11% din titluri.

Creşteri semnificative au avut, la BVB, şi titlurile "Socep" (+7,50%) şi "Conted" (+6,28%).

"Socep" este unul dintre cei mai importanţi operatori din Portul Constanţa cu o activitate structurată pe două terminale de operare distincte, terminalul de containere şi terminalul de mărfuri generale. Societatea este listată la BVB, categoria I.

Cifra de afaceri a operatorului portuar a crescut în 2014 până la 63,08 milioane de lei, de la 54,32 milioane de lei, în 2013, iar veniturile totale s-au mărit până la aproximativ 67,70 de milioane de lei, de la 59,21 de milioane de lei.

Acţionariatul "Conted", compania producătoare de articole de îmbrăcăminte, este format din Popa Manole (25,52%), Pujina Nelu (20,31%) şi Negreanu Valeria (10%).

"Conted" va acorda un dividend brut de 7,04975 lei pe acţiune, din prfitul pe anul trecut.

În perioada analizată, indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 1,33%, în timp ce indicele extins BET-XT a urcat cu 0,86%. Totodată, indicele BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,4%. În cadrul acestor indici, cel mai mult au urcat acţiunile Fondul Proprietatea, cu 3,75%.

Fondul Proprietatea şi-a anunţat, pentru săptămâna viitoare, listarea secundară la Bursa din Lodra, prin certificate globale de depozit.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai mult s-au apreciat titlurile "Certinvest Short Fund" (+4,17%), fiind urmate de STK Europe (+2,68%) şi BT Index Romania ROTX (+2,14%).

Millennium Bank, preluată de OTP Bank, ar fi oferit cele mai bune randamente celor care ar fi preferat să-şi plaseze banii la bancă, atât la sumele în euro, cât şi la cele în lei.

Totodată, leul s-a depreciat cu 0,2% faţă de moneda unică.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,9% faţă de euro, în perioada 15-22 aprilie, la cursul BNR.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb