CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17-24 MARTIE 2016 Cazacu, XTB România: "Aurul are potenţial semnificativ pe termen lung"

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 28 martie 2016

Cazacu, XTB România: "Aurul are potenţial semnificativ pe termen lung"

Metalul galben s-a depreciat cu 2,75%

Indicii BET-FI şi BET-XT ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi în perioada 17-24 martie 2016, raportat la moneda euro, pe fondul deprecierilor de pe bursele externe.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,65%, raportat la euro, cel mai bine din cadrul indicelui plasându-se titlurile "Fondul Proprietatea", cu o creştere de 1,29%.

Indicele extins BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, a coborât cu 0,27%, în timp ce BET a rămas pe plus ( +0,04%, raportat la euro).

Claudiu Cazacu, Chief Strategist XTB România ne-a declarat: "Pe scurt, ajustările modeste ale pieţei locale sunt în ton cu sentimentul de aşteptare înregistrat în pieţele mature. Politica monetară ultra-relaxată în Europa nu convinge, pe fondul temerilor că rezerva sa de eficienţă se diminuează cu fiecare amplificare a sa. Dividendele consistente, în special în raport cu nivelul curent al dobânzilor, ar trebui să atragă atenţia mai mult, însă apetitul investitorilor este deflectat de condiţiile externe şi nivelul zgomotos al discuţiei pe seama efectelor Legii dării în plată".

În intervalul 17-24 martie, cotaţia aurului a scăzut cu 2,75%, la cursul BNR, în timp ce moneda naţională s-a apreciat faţă de euro cu 0,3%.

Domnul Cazacu ne+a mai spus: "Aurul a fost re-evaluat în urma unei înţelegeri mai raţionale, în opinia noastră, a perspectivelor dolarului american. Deşi e prea devreme pentru o majorare a dobânzii, politica monetară a SUA va trebui să recunoască anul acesta forţa relativă a economiei prin cel puţin încă o majorare, posibil chiar două, paşi ce ar putea frâna temporar aurul şi alimenta apetitul pentru dolarul american. Cu toate acestea, în viziunea noastră, aurul are potenţial semnificativ pe termen lung, ţinând seama de reacţia probabil întârziată a Fed la, deocamdată fragilele dar potenţial mai viguroasele, presiuni inflaţioniste". Acţiunile "Electroputere" (EPT) au înregistrat o creştere de 8,92%, având cel mai bun randament de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada analizată.

"Electroputere" Craiova, compania ce are ca obiect de activitate fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice, a încheiat anul 2015 cu pierderi de 14,47 milioane lei, în scădere faţă de cele raportate la finele anului 2014, de 35,97 milioane de lei, potrivit datelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Firma Al-Arrab Contracting Company Limited deţine pachetul majoritar de acţiuni Electroputere, la 31 decembrie 2015, de 95,53%.

Locul al doilea în topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a revenit titlurilor "Teraplast" (+7,51%), acestea fiind urmate de acţiunile "Conted", care au consemnat o apreciere de 5,46%, raportată la euro.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "Certinvest BET Index" a înregistrat o creştere de 1,32%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada 17-24 martie.

"Certinvest BET Index" este un fond de acţiuni de tip index, ce urmăreşte reproducerea structurii indicelui BET, potrivit datelor de pe site-ul administratorului.

Topul fondurilor a fost completat de "ERSTE Balanced ROM", cu o creştere de 1,02%, şi "FDI Transilvania", cu un avans de 1,01%.

Tradiţionaliştii, care ar fi preferat să îşi ţină banii la bancă, în perioada analizată, ar fi obţinut cele mai bune rezultate la Bancpost, atât pentru sumele în lei (+0,29%), cât şi pentru cele în euro (+0,02%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb