CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 OCTOMBRIE - 19 NOIEMBRIE Cotaţia Conted Dorohoi a urcat cu 21,9%

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 noiembrie 2013

Cotaţia Conted Dorohoi a urcat cu 21,9%

Andrei Rădulescu: "CNTE are perspective de creştere de aproximativ 16%, până în octombrie 2014"

Mihai Mureşian: "Vizibilitatea companiei a crescut odată cu trecerea pe piaţa reglementată"

Acţiunile producătorului confecţii textile din Dorohoi "Conted" (simbol CNTE) au adus investitorilor, în perioada 18 octombrie - 19 noiembrie, cel mai mare randament din piaţă, de 21,9%, potrivit unei analize a ziarului BURSA.

Astfel, pe 18 octombrie, preţul mediu al unei acţiuni CNTE a fost de 72,9 lei/unitate, în timp ce pe 19 noiembrie, de 88,75 lei/unitate.

Anul acesta, Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a hotărât, pe 12 februarie, admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere a acţiunilor CNTE, care erau listate pe Rasdaq din 1997. Prima zi de tranzacţionare pe BVB a titlurilor CNTE a fost 26 februarie, când au închis la 69,95 lei/unitate.

Ieri, cotaţia CNTE a terminat şedinţa la 86,45 lei/unitate (în scădere cu 2,7% faţă de nivelul de marţi), acesta reprezentând o creştere, din februarie, de 23,59%.

"Conted" Dorohoi este o companie a cărei vizibilitate a crescut odată cu trecerea pe piaţa reglementată a Bursei, potrivit lui Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare la "Intercapital Invest". Domnia sa ne-a declarat: "În primul rând, trebuie menţionat că, în perioada menţionată, au avut loc multe evenimente care au atras atenţia investitorilor, iar aici mă refer mai ales la ofertele din piaţă. În al doilea rând, CNTE a trecut, anul acesta, de pe piaţa nereglementată pe cea reglementată. Această mişcare, în general, are un impact pozitiv asupra preţurilor acţiunilor, fie că vorbim de un impact bazat pe fundamente speculative, fie că ne referim la unul generat de reintrarea în interesul investitorilor".

"Conted" are perspective de creştere de aproximativ 16% până în luna octombrie a anului viitor, potrivit lui Andrei Rădulescu, Senior Investment Analyst în cadrul SSIF Broker, societate de brokeraj care a intermediat procedura de admitere la tranzacţionare pe piaţa reglementată a BVB. Domnia sa ne-a declarat: "Această companie este subevaluată din perspectiva analizei fundamentale. În acest moment, CNTE are un potenţial de creştere de aproximativ 16%, până în octombrie anul viitor. Preţul ţintă, pe care l-am emis în urmă cu aproximativ o lună, este de 100,3 lei/unitate. Societatea arată bine din punct de vedere fundamental: are rezultate bune, susţine o atitudine proactivă la nivel de management şi, deşi activează într-un sector predispus competiţiei internaţionale, are contracte ferme, iar clienţii lor presupun că sunt mulţumiţi de calitatea produselor livrate. Aceste amănunte permit companiei să realizeze marje foarte bune. În primele nouă luni, CNTE a înregistrat o marjă netă a EBIT de 14,3%. Compania prezintă potenţial de creştere pe BVB. Faptul că a trecut pe piaţa reglementată a contribuit la creşterea vizibilităţii acţiunilor. Pe segmentul care activează, această companie se prezintă foarte bine".

Societatea "Conted" Dorohoi are un capital social de 2.284.360,06 lei, divizat în 239.702 acţiuni cu valoare nominală de 9,53 lei/unitate.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Manole Popa, are o participaţie de 25,525%, Nelu Pujină de 20,3123%, iar Valeria Negreanu de 10,0024%.

Al doilea plasament de pe "podium" a fost, în perioada analizată, cotaţia dezvoltatorului "Impact" (simbol IMP), care s-a clasat la o diferenţă de mai puţin de 0,5 puncte procentuale de CNTE. Astfel, acţiunile IMP au crescut de la 0,2097 lei/unitate, pe 18 octombrie, până la 0,2544 lei/unitate, pe 19 noiembrie.

La o distanţă de încă 3,4 puncte procentuale, al treilea avans a aparţinut, în perioada analizată, cotaţiei "Transilvania Construcţii" (simbol COTR), care a urcat cu 18,04%, de la 50,6 lei/unitate, pe 18 octombrie, la 59,65 lei/unitate, pe 19 noiembrie.

Fondul "Raiffeisen România Acţiuni" a urcat, în perioada studiată, cu 5,81%, depăşind randamentele depozitelor bancare în lei (0,53%) şi cele în euro (0,23%).

În rândul fondurilor de investiţii, imediat după cel administrat de "Raiffeisen Asset Management", au urmat, în materie de randament, "Erste Equity Romania", care a crescut cu 5,53%, şi "Certinvest BET-FI Index", care a progresat cu 5,09%.

Investitorii care au preferat, pe 18 octombrie, să constituie depozite în euro, ar fi obţinut cele mai bune randamente la Alpha Bank, ATE Bank, Marfin Bank şi Piraeus Bank, unde ar fi înregistrat o apreciere de 0,23%, până pe 19 noiembrie. În aceeaşi perioadă, depozitele în lei de la Credit Europe Bank au înregistrat câştiguri de 0,53%, raportat la moneda unică europeană.

Plasamentele în aur au avut randament negativ în intervalul 18 octombrie - 19 noiembrie, şi au coborât cu 2,07%.

Ieri, uncia de aur se tranzacţiona în jurul preţului de 1.261,76 dolari, pe pieţele internaţionale.

În aceeaşi perioadă, leul s-a apreciat cu 0,13% faţă de moneda unică europeană.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) şi Fondul Proprietatea, a crescut cu 6,46%, în perioada 18 octombrie - 19 noiembrie. Indicele BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, inclusiv SIF-urile, a avansat, în aceeaşi perioadă, cu 4,83%, iar BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 3,81%.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. radulescule, visezi...dar altfel nu cred ca iti iei salar...cnte si cotr sunt in portofoliul broker, care creste nu...

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb