CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 20-27 IANUARIE Acţiunile "Băncii Carpatica" au preluat prima poziţie în topul creşterilor

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 ianuarie 2016

Acţiunile "Băncii Carpatica" au preluat prima poziţie în topul creşterilor

Acţiunile "Băncii Comerciale Carpatica" (BCC) au înregistrat o creştere de 18,14% raportată la euro, în perioada 20-27 ianuarie, reprezentând cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti, după ce, marţi, Nextebank a anunţat că va subscrie până la finele săptămânii acţiuni în valoare de 98,66 milioane de lei la capitalul băncii sibiene.

Ieri, Nextebank a cumpărat un pachet de 20% din titlurile BCC (220,27 milioane de acţiuni), prin intermediul a cinci tranzacţii de tip "deal", care au totalizat 23,12 milioane lei, potrivit unui raport remis BVB. Preţul mediu al tranzacţiilor a fost de 0,105 lei/acţiune, în apreciere cu 3,45% faţă de referinţă.

Topul randamentelor pe piaţa bursieră a fost completat de acţiuni mai puţin lichide, precum "Aerostar" (+13,69%) şi "VES Sighişoara" (+12,76%).

Piaţa de capital, per ansamblu, a înregistrat creşteri semnificative în intervalul analizat, indicele extins BET-XT urcând cu 3,75%, ajutat de aprecierea "Carpatica".

"Nuclearelectrica", cea mai mare creştere din BET

Totodată, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 3,25%, tras în sus de creşterea titlurilor "S.N. Nuclearelectrica" (+6,61%).

Potrivit datelor companiei, "Nuclearelectrica" a obţinut un profit net de 131 milioane lei, în primele nouă luni din 2015, cu 70% mai mare faţă de perioada similară a anului anterior.

SIF Muntenia a urcat cel mai multe dintre SIF-uri, cu 10,35%, contribuind la creşterea de 6,52% a indicelui SIF-urilor, BET-FI.

Pe segmentul fondurilor de investiţiii, titlurile "Audas Piscator" au revenit în topul performerilor, cu o apreciere de 2,79%, în perioada analizată.

"Audas Piscator" este un fond cu grad ridicat de risc, care investeşte în principal în acţiuni tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti, precum şi pe alte pieţe reglementate din România sau state membre (maximum 70% din activ), dar şi în titluri de stat (maximum 70% din activ), depozite bancare (maximum 100% din activ) sau obligaţiuni municipale şi corporatiste (maximum 50% din activ).

Topul fondurilor a fost completat de "BT Maxim" (+2,31%) şi "BT Index Romania ROTX" (+2,22%).

Aurul a rămas de interes, înregistrând o apreciere de 2,56%, în intervalul 10-27 ianuarie, raportat la euro, în timp ce moneda naţională a scăzut cu 0,01%.

Trandiţionaliştii care ar fi preferat depozitele bancare ar fi obţinut cele mai bune randamente la Bancpost, atât la depunerile în (+0,03% lei), cât şi la cele în euro (+0,02%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb