CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24-31 AUGUST "Admiral Markets": "Apetitul scăzut faţă de dolar, factor determinant pentru aprecierea aurului"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 septembrie 2017

"Admiral Markets": "Apetitul scăzut faţă de dolar, factor determinant pentru aprecierea aurului"
  • document ataşat Evoluţia aurului (dolari)
    apasă aici pentru a descărca.

    "Tensiunile geo-politice şi volatilitatea crescută - alte elemente cu impact asupra evoluţiei metalului preţios"

    Aerostar, în topul randamentelor bursiere, după anunţul că se va ocupa de mentenanţa avioanelor F16

    Beneficiind de aprecieri în majoritatea zilelor din intervalul 24-31 august, cotaţia aurului a marcat o creştere de 0,74% faţă de moneda europeană, în perioada menţionată.

    De asemenea, în raport cu dolarul, preţul metalului preţios a depăşit, în acest interval de timp, rezistenţa (nivel de preţ ce acţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii cotaţiei) situată în jurul valorii de 1.300 de dolari/unice.

    Potrivit analiştilor societăţii Admiral Markets, creşterea preţului metalului preţios din ultima perioadă a avut la bază un cumul de factori.

    Aceştia ne-au transmis: "Pe de o parte, corelaţia pozitivă a aurului cu perechea EUR/USD (peste nivelul +80), denotă faptul că apetitul scăzut vizavi de dolar a reprezentat un factor determinant în această apreciere.

    Pe de altă parte, tensiunile geo-politice şi creşterea volatilităţii din ultima perioadă au determinat o mare parte din investitori să apese butonul de risk-off (n.r. risk-on, risk-off, se referă la schimbările survenite în activitatea investiţională ca răspuns la percepţia legată de riscul mediului economic global) şi să se refugieze către active investiţionale mai sigure, aşa cum este şi aurul".

    Totodată, în opinia analiştilor, un element important în ceea ce priveşte evoluţia viitoare a metalului preţios este dat de menţinerea cotaţiei acestuia peste fosta rezistenţă, acum devenită suport (nivel de preţ ce acţionează ca o potenţială barieră în faţa scăderii acestuia) de la nivelul de 1.300 de dolari/uncie.

    Echipa Admiral Markets ne-a mai spus: "Consolidarea peste nivelul tehnic şi psihologic de 1300 de dolari pe uncie ar putea păstra perspectivele pozitive pe termen scurt pentru aur".

    Trecând la piaţa locală, topul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este condus de acţiunile Aerostar (ARS), a căror apreciere a fost de 20,97%, în raport cu moneda euro.

    În perioada menţionată, cea mai mare creştere a titlurilor ARS, de 14,84%,a fost consemnată pe data 30 august, în contextul apariţiei ştirii că societatea ce activează în domeniul industriei aeronautice se va ocupa de repararea avioanelor F-16 achiziţionate din Statele Unite. Volumul înregistrat a fost de 88.667 de titluri, cu mult peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 6.000 de unităţi.

    Joi, 31 august, cotaţia ARS s-a depreciat cu 0,23%, fiind transferate 53.137 de acţiuni.

    Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Armătura (ARM), care au urcat cu 13,45% , iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Electroputere (EPT), a căror apreciere a fost de 12,7%, în intervalul de timp precizat.

    Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB, a coborât, în perioada 24-31 august, cu 3,6%, în raport cu moneda euro.

    Dintr-o perspectivă tehnică, principalul indice al pieţei de acţiuni autohtone s-a înscris pe un trend descendent atât pe termen scurt cât şi pe termen mediu, cotaţia BET situându-se sub mediile mobile simple de 20 de zile şi de 50 de zile (media mobilă reprezintă un instrument tehnic de identificare a trendului, perioada de 20 de zile fiind asociată cu un orizont de timp scurt, iar cea de 50 de zile cu termenul mediu).

    Din componenţa acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o titlurile Conpet (COTE), a căror apreciere a fost de 2,47%, în perioada menţionată.

    Pe data de 31 august, acţiunile COTE s-au depreciat cu 0,2%, pe fondul unui volum de 5.067 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproape circa 2.760 unităţi.

    Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 1,14%, raportat la moneda euro, reprezentând singurul coş de acţiuni dintre cei analizaţi care a urcat în intervalul de timp menţionat.

    Spre deosebire de indicele BET, indicele financiar se găseşte, din punct de vedere tehnic, pe o tendinţă ascendentă atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu, cotaţia situându-se peste media mobilă simplă de 20 de zile, care se află deasupra celei de 50 de zile, ambele având panta ascendentă.

    Cea mai bună evoluţie din componenţa indicelui BET-FI a fost consemnată, în intervalul 24-31 august, de acţiunile SIF Moldova (SIF2), care s-au apreciat cu 2,41%, în raport cu moneda europeană.

    Joi, 31 august, titlurile SIF2 au urcat cu 0,18%, fiind transferate 1,73 milioane de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare de aproximativ 240.000 de unităţi.

    Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 2,91%, în perioada 24-31 august, raportat la moneda euro.

    Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP), a căror cotaţie a crescut cu 5,19%, în intervalul de timp menţionat.

    Pe data de 31 august, titlurile companiei ce activează în domeniul imobiliar au crescut cu 1,34%, fiind transferate 61.569 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 105.000 de unităţi.

    Trebuie menţionat că ponderea acţiunilor IMP în indicele extins este de doar 0,25%.

    Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 23-30 august, este condus de titlurile FDI Audas Piscador, cu o apreciere de 2,55%.

    Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat FDI Piscador Equity Plus, ce a înregistrat o creştere de 0,7%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile FDI Star Next, care au urcat cu 0,47%.

    Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul de timp 24-31 august, în vreme ce cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană s-a depreciat cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.

    Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la euro, a crescut cu 8,08%, în perioada 24-31 august.

    Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 10:00, criptomoneda se tranzacţiona în apropierea nivelului de 4.000 euro (aproximativ 18.378 lei, la cursul de schimb de vineri, de 4,5945 lei, pentru un euro).

    Tot vineri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de 65,32 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

    Precizare:

    Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    chocoland.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    20 Ian. 2025
    Euro (EUR)Euro4.9765
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
    Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    oaer.ro
    greenenergyexpo-romenvirotec.ro
    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    solarenergy-expo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb