ZIARUL BURSA

04 septembrie 2017
Domnul Aurel Cazacu este actualmente proprietarul firmei "Criabo Defense&Security". Domnia sa are o îndelungată experienţă în industria românească de apărare, ocupând funcţii de conducere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Economiei - Romtehnica şi Romarm. Aurel Cazacu a lucrat, în perioada 1988-2004, în cadrul Romtehnica şi între 2005-2009 la Ministerul Economiei ca director al Industriei de Apărare.

AUREL CAZACU: "Investiţiile în apărare trebuie însoţite de offset"

Au consemnat ANCUŢA STANCIU şi ADINA ARDELEANUCompanii / 4 septembrie 2017

"Trebuie să învăţăm să nu mai fim o ţară de poeţi, ci de negustori" 

(Interviu cu domnul Aurel Cazacu, actualmente proprietarul firmei "Criabo Defense&Security")

Reporter: Ţara noastră a beneficiat în această vară de o atenţie specială din partea SUA, prin întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu Donald Trump, dar şi din partea Franţei, preşedintele Emmanuel Macron vizitând România pentru câteva ore. În urma acestor reuniuni, autorităţile au anunţat că au semnat mai multe acorduri de investiţii în industria de apărare. Cum ar putea ţara noastră să profite în urma acestor cooperări?

Aurel Cazacu: Faptul că România a anunţat că alocă 2% din PIB, anual, pentru înzestrare, adică aproximativ 3 miliarde de euro, ne-a pus pe harta mondială a investiţiilor în domeniul apărării.

Sunt multe companii care şi-au exprimat interesul să investească în România, dar, aşa cum am mai spus, noi trebuie să legăm aceste investiţii de legea offsetului.

Băncile, IFN-urile, leasingul, Curtea de Conturi şi Guvernatorul BNR - în atenţia Senatului

SENATORUL ZAMFIR NE PROMITE O TOAMNĂ FIERBINTE Băncile, IFN-urile, leasingul, Curtea de Conturi şi Guvernatorul BNR - în atenţia Senatului

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 4 septembrie 2017

Parlamentarii s-au întors din vacanţă. Cu forţe noi, cel puţin unii dintre ei par puşi pe treabă. Liberalul Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, ne promite o toamnă fierbinte. Domnia sa ne-a spus că intenţionează să readucă în dezbatere o serie de proiecte de lege depuse înaintea vacanţei parlamentare.

"Costul mentenanţei, de trei ori mai mare decât valoarea echipamentelor"

SORIN CONSTANTINESCU DESPRE CONTRACTUL LOTERIA ROMÂNĂ - ASOCIEREA S&T-SAFRAN IDENTITY: "Costul mentenanţei, de trei ori mai mare decât valoarea echipamentelor"

A consemnat ANCUŢA STANCIUCompanii / 4 septembrie 2017

Loteria Română a semnat, în această vară, un contract controversat de furnizare a unui număr de 2.181 de terminale loteristice. Furnizorul sistemului loteristic este asocierea S&T România SRL - Safran Identity&Security, iar valoarea contractului se ridică la circa 8 milioane de euro.

"Au fost descoperite nişte comisioane luate mai mult decât trebuia, la Pilonul II"

PREMIERUL MIHAI TUDOSE: "Au fost descoperite nişte comisioane luate mai mult decât trebuia, la Pilonul II"

F.A.Bănci-Asigurări / 4 septembrie 2017

Discuţiile pe marginea Pilonului II de pensii private sunt legate de modul în care sunt administraţi banii şi urmează să fie prezentate public rezultatele analizei realizate de Ministerul de Finanţe, Casa Naţională de Pensii şi ASF, în condiţiile în care au fost descoperite "nişte mici probleme", "nişte comisioane luate mai mult decât trebuia", a precizat, sâmbătă, premierul Mihai Tudose.

Metamorfozele lumii post-americane

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 4 septembrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Istoria Greciei antice, dar mai cu seamă a Atenei, reprezintă repere inevitabile nu doar în înţelegerea politicii în general, dar şi în interpretarea prezentului. Este una dintre axiomele pe care doamna Zoe Petre le-a insuflat studenţilor săi, între care, la un moment dat, m-am aflat şi eu.

Marea Britanie trebuie să investească masiv în centrale electrice

CA SĂ EVITE CRIZA ENERGETICĂ, DUPĂ INTERZICEREA MAŞINILOR CONVENŢIONALE, Marea Britanie trebuie să investească masiv în centrale electrice

ADI IACOBInternaţional / 4 septembrie 2017

Marea Britanie trebuie să cheltuiască miliarde de lire sterline în noi centrale electrice, reţele şi puncte de încărcare a autovehiculelor electrice, pentru a evita o penurie de energie electrică atunci când interdicţia planificată pentru motoare diesel şi benzină va intra în vigoare, scrie Reuters.

Bani publici aruncaţi printre spiţe

Bani publici aruncaţi printre spiţe

OCTAVIAN DANCompanii / 4 septembrie 2017

Autorităţile încurajează transportul alternativ, mai exact mersul pe bicicletă, dar fac acest lucru într-un mod haotic, rispind inutil banii publici.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 4 Septembrie 2017

Internaţional / 4 septembrie 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în august 2017, cu 156 mii, după o creştere cu 189 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo