Complexul Energetic Hunedoara îşi va reduce pierderile cu 80% în acest an

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 septembrie 2017

Complexul Energetic Hunedoara îşi va reduce pierderile cu 80% în acest an, ajungând la un minus de 169 de milioane de lei, faţă de rezultatul negativ de 858 de milioane de lei afişat pentru anul trecut, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, aprobat prin hotărâre de Guvern.

Veniturile totale ale societăţii pentru acest an sunt estimate la 664,7 milioane de lei, iar cheltuielile la 833,9 milioane de lei. Acestea au avut în vedere inclusiv ajutorul de stat în valoare de 198,8 milioane lei, acordat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Lonea şi Lupeni pentru anul 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, citat de Agerpres.

"Diminuarea pierderii înregistrate de Complexul Energetic Hunedoara în acest an se datorează în principal schimbării modalităţii de vânzare a energiei, de pe piaţa reglementată pe piaţa liberă. În plus, la nivelul societăţii au fost luate măsuri de

reorganizare şi restructurare, efectele acestora urmând să se simtă şi în anii următori", a declarat ministrul de resort, Toma Petcu, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, la preluarea mandatului, trei companii unde Ministerul Energiei este acţionar majoritar aveau pierderi semnificative. După prima jumătate a anului 2017, situaţia acestora s-a îmbunătăţit considerabil.

"Spre exemplu, CE Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2%, iar pierderile acestei companii s-au diminuat cu 52,4%. În cazul CE Oltenia, veniturile aferente primului semestru au crescut cu 13,3%, iar compania a raportat un rezultat brut de aproape 325 de milioane de lei", a continuat oficialul.

Totodată, Compania Naţională a Uraniului este încă într-o situaţie critică, cu venituri pe primele şase luni mai mici cu 38% şi un rezultat brut negativ de 30,4 milioane de lei.

"Totuşi, Ministerul Energiei a acordat, în acest an, a două tranşă din ajutorul de salvare a CNU, fapt care a contribuit la menţinerea activităţii acestei companii. De asemenea, CNU a încheiat în acest an un contract cu Rezervele Statului pentru livrarea de octoxid de uraniu, ceea că va contribui la creşterea veniturilor companiei şi la menţinerea activităţii', a mai declarat Petcu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb