DIN NOU, Serbia încearcă să vândă producătorul de medicamente Galenika

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 4 septembrie 2017

Guvernul Serbiei a demarat vineri o nouă încercare de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni la Galenika, după ce luna trecută şi-a majorat participaţia la această societate în urma unei conversii a datoriilor în acţiuni, informează Reuters.

Autorităţile de la Belgrad încearcă de mai mulţi ani să vândă Galenika, cel mai mare producător de medicamente din Serbia, în conformitate cu un acord de asistenţă cu Fondul Monetar Internaţional care prevede privatizarea, închiderea sau restructurarea firmelor de stat neprofitabile, dar până acum datoriile Galenika i-au descurajat pe investitori. Potrivit unui anunţ publicat vineri într-un cotidian local, Guvernul de la Belgrad scoate la vânzare întreaga sa participaţie de 93% din acţiunile Galenika. Preţul de pornire al licitaţiei este suma nominală de un euro, dar noul proprietar trebuie să achite şi datorii de 25 de milioane de euro ale companiei. Potenţialii ofertanţi trebuie să-şi exprime interesul până la data de 2 octombrie.

Luna trecută, Guvernul de la Belgrad şi distribuitorul de gaze naturale Srbijagas şi-au asumat împreună datorii în valoare de 14,7 miliarde dolari (147 milioane de dolari) ale Galenika, în schimbul unui pachet de 8% din acţiunile producătorului de medicamente, ceea ce le-a majorat participaţia totală la 93%. Restul de 7% din acţiunile Galenika sunt deţinute de micii acţionari, conform Agerpres.

Autorităţile sârbe au mai încercat să privatizeze Galenika şi în anul 2013, dar singurul ofertant, firma canadiană Valeant, s-a retras din cursă din cauza atitudinii ostile a sindicatelor. De asemenea, în luna februarie a acestui an, Serbia nu a reuşit să ajungă la un acord cu un grup de producători străini de medicamente cu privire la vânzarea a 25% din acţiunile Galenika.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb