Dragnea i-a cerut lui Tudose o listă cu obiective strategice de importanţă naţională

A.P.
Ziarul BURSA #Companii / 4 septembrie 2017

Tudose: "Cel puţin două tronsoane au devenit un pariu naţional: Valea Oltului şi Valea Prahovei"

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a cerut premierului Mihai Tudose să prezinte o listă de obiective strategice de importanţă naţională.

Anunţul a fost făcut sâmbătă, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc la Năvodari.

Liviu Dragnea a menţionat, citat de Agerpres: "Despre proiectele mari din România - l-am rugat pe primul ministru ca săptămâna următoare, dacă reuşeşte să finalizeze, să stabilească o listă de obiective strategice de importanţă naţională în domeniul agriculturii, sănătăţii, infrastructurii, educaţiei, cercetării. Va fi stabilită şi aprobată această listă, sperăm să găsim înţelegere la toate forţele politice pentru a fi de acord cu această listă - să fie o listă de obiective strategice de importanţă naţională pentru care să începem finanţarea şi execuţia şi să fie dusă la capăt".

Liviu Dragnea a vorbit şi despre autostrada de pe Valea Prahovei: "Am discutat cu premierul şi ministrul Transporturilor despre autostrada de pe Valea Prahovei, pe lângă celelalte autostrăzi. Există un proiect mai vechi, care are şi avizele de mediu, este vorba de Bucureşti-Ploieşti-Braşov. Autostrada Comarnic-Braşov nu implică şi autostradă între Ploieşti şi Comarnic. Şi premierul a stabilit cu ministrul Transporturilor ca săptămâna următoare să ne prezinte dacă asta poate să fie o opţiune mult mai bună şi mult mai rapidă, în aşa fel încât să avem o autostradă din Bucureşti până la Braşov, nu întreruptă între Ploieşti şi Comarnic".

Preşedintele Camerei Deputaţilor a evidenţiat că ţara noastră se află într-o situaţie "foarte bună": "Doar 14% din măsurile din programul de guvernare sunt nefinalizate. La sfârşitul lunii septembrie toate prevederile din programul de guvernare vor fi aduse la termen aşa încât anul 2017 să fie încheiat cu respectarea măsurilor şi acţiunilor care sunt prevăzute acolo".

Tudose: "Autostrada Braşov-Bucureşti, compania Tarom şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, posibil să fie declarate proiecte naţionale de importanţă strategică"

Autostrada Braşov-Bucureşti, compania Tarom şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti este posibil să fie declarate proiecte naţionale de importanţă strategică, de care Guvernul să se ocupe cu celeritate, a spus, sâmbătă, premierul Mihai Tudose.

Oficialul a afirmat că autostrada Braşov-Bucureşti va fi realizată cu fonduri de la Ministerul Transporturilor, iar construcţia tronsoanelor pentru care există avize de mediu ar putea fi demarată, întrucât există bani în buget.

Primul ministru a menţionat că ar trebui găsită o soluţie pentru tronsoanele din zonele Valea Oltului şi Valea Prahovei: "Eu înţeleg că la anul este Centenarul, dar nu o să putem să rezolvăm în şase luni cei 27 de ani de bâlbe şi de momente în care, ştiu eu, conducerea de atunci a stabilit că nu avem nevoie de autostrăzi, unii au stabilit că nu avem nevoie de industrie în timp, ştiţi. În schimb, suntem foarte determinaţi să rupem pisica, pe româneşte. Cel puţin două tronsoane au devenit cumva un pariu naţional sau o marotă naţională: Valea Oltului şi Valea Prahovei. Ar trebui să ne ocupăm foarte serios de ele, trebuie să găsim o soluţie să le putem face".

Şeful Guvernului a precizat că Tarom şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti sunt două companii fanion ale noastre şi "poartă de intrare" în ţară: "La Tarom şi Aeroporturi Bucureşti lucrurile stau incredibil. Sunt contracte din 2005, unele nefinalizate, cu diverse firme care pur şi simplu au plecat. Şi aşa cum am mai spus, sunt două companii fanion ale României, sunt poartă de intrare în ţară, sunt embleme ale României şi nu se poate ca lucrurile să continue aşa. Şi pe acestea două intenţionăm să le declarăm de importanţă strategică naţională şi să ne putem ocupa cu mare celeritate de aceste două proiecte, de aceste două companii".

Mihai Tudose a mai menţionat, într-o emisiune televizată, că preţurile carburanţilor nu vor creşte, în perioada următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb