CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24 IANUARIE - 24 FEBRUARIE Plus de 5,25% pentru aur

Adrian Drăghici
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 februarie 2014

Plus de 5,25% pentru aur

Acţiunile "Transgaz", cel mai bun randament din BET

Preţul aurului este pe un trend ascendent în acest început de an, ajungând la 140,4411 lei/gram, la cursul BNR.

În perioada 24 ianuarie - 24 februarie 2014, cotaţia metalului preţios a înregistrat o creştere de 5,23%, iar analiştii financiari consideră că preţul îşi va continua trendul şi în perioada următoare.

Pe plan internaţional, uncia de aur s-a scumpit cu aproape 5%, ajungând, de la 1.269 dolari, la 1.332 dolari, în perioada analizată.

Analiştii "Admiral Markets" sunt de părere că evoluţia foarte bună a aurului din ultima perioadă se datorează rezultatelor nesatisfăcătoare din Statele Unite ale Americii (SUA).

"În continuare estimăm o creştere a metalului preţios până la valoarea de 1.400 de dolari pe uncie, asta după ce preţul a testat cu succes pragul de 1.300 de dolari", ne-au transmis analiştii citaţi.

Marcel Murgoci, Director de Operaţiuni la "Estinvest" Focşani, se aşteaptă la o stagnare a preţului aurului, pentru perioada imediat următor, dar spune că asta va depinde, în mare măsură, de rezultatele economice viitoare din Statele Unite. "Aurul rămâne şi anul acesta un refugiu pentru investitori, iar aceştia îl vor < accesa > în momentul în care economia va da semne de slăbiciune", ne-a spus domnia sa.

Marcel Murgoci, "Estinvest": "Rezultatele financiare ale Transgaz - peste aşteptări"

Acţiunile "Transgaz" (TGN) ar fi adus investitorilor în perioada analizată un câştig de 2,70%, raportat la moneda europeană, în condiţiile în care BET s-a apreciat cu 0,10%.

"Transgaz" a consemnat, anul trecut, venituri de 1,55 miliarde de lei (353,1 milioane de euro), în creştere cu 10% faţă de 2012 (1,42 miliarde de lei), ca urmare a creşterii tarifelor, şi a înregistrat un profit net de 336,8 milioane de lei, mai mare cu 2%

Marcel Murgoci consideră că rezultatele financiare ale Transgaz de anul trecut sunt peste aşteptări. "Este o perioadă bună pentru societate, de aici rezultă şi evoluţia ascendentă a acţiunilor din ultima perioadă", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Pentru anul 2014, estimez un profit similar sau chiar mai mare decât anul precedent".

BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), inclusiv SIF-urile, a scăzut cu 0,48%, iar BET-FI care urmăreşte cele cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea (FP) s-a depreciat cu 2,24%.

Fondul Proprietatea a avut o scădere uşoară, de 0,09%, SIF-urile consemând deprecieri mai mari, în intervalul analizat.

În cadrul BET-XT, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de "Impact Developer & Contractor" (IMP), ale cărei acţiuni au crescut cu 13,77%, faţă de euro.

Titlurile "Cemacon" au urcat cu 46,27%

Cel mai bun randament, în perioada 24 ianuarie - 24 februarie, ar fi fost adus de "Cemacon" (CEON), care a înregistrat un caştig de 46,27% raportat la moneda euro.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 48 milioane lei, în creştere cu 38% faţă de anul 2012.

Locul doi în topul creşterilor a fost ocupat de "Impact", iar locul al treilea de acţiunile "Retrasib" (RTRA), care s-au apreciat cu 12,27%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai mare caştig l-a înregistrat "FDI STK Europe", care s-a apreciat cu 7,15%. În top, s-au mai clasat şi "FDI Audas Piscator", cu un plus de 5,86%, şi "BT Obligaţiuni", cu un avans de 0,84%.

Depozitele bancare în euro ar fi avut cel mai bun randament în perioada 24 ianuarie - 24 februarie 2014 la "Marfin Bank" (0,23%), în timp ce depozitele în moneda naţională au consemnat cea mai mare creştere de 0,75% la "Nexte Bank".

În aceeaşi perioadă, leul s-a apreciat faţă de euro cu 0,40%, paritatea ajungând la 4,5173, pe 24 februarie.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb