CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 2 OCTOMBRIE Oltchim, în fruntea creşterilor, după revenirea la tranzacţionare

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 octombrie 2015

Oltchim, în fruntea creşterilor, după revenirea la tranzacţionare

Acţiunile Oltchim (OLT) s-au apreciat cu 56,51%, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, raportat la euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

Creşterea a venit la revenirea la tranzacţionare a titlurilor OLT, după confirmarea planului de reorganizare a combinatului vâlcean, în instanţă. Aprecierile au venit însă pe o lichiditatea redusă, iar unii brokeri le consideră speculative.

Oltchim a fost suspendată de la tranzacţionare la finele lunii ianuarie 2013, când a intrat în insolvenţă.

Potrivit administratorilor judiciari ai Oltchim, în primul semestru al anului, cifra de afaceri a combinatului a fost de 364 milioane de lei, faţă de 154 milioane lei realizată în semestrul I 2013. Administratorii mai susţin că pierderea totală din activitatea curentă s-a redus, în doi ani, cu 138 milioane de lei, iar EBITDA (profitul operaţional) s-a îmbunătăţit cu 90,1 milioane de lei în perioada analizată.

Topul aprecierilor de la BVB a fost completat de titlurile "Retrasib" Sibiu (+12,48%) şi "Mecanică Fină" (+10,33%), în timp ce indicii bursieri au înregistrat scăderi.

BET, indicele celor mai lichide zece companii, a scăzut cu 1,88%, raportat la euro, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 1,61%.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,48%.

În cadrul Bet, cel mai mult au crescut acţiunile Transelectrica (+0,6%), în timp ce titlurile IAR Braşov au avut cea mai mare apreciere din BET-XT (+6,08%).

Acţiunile SIF Transilvania au înregistrat cel mai mare avans din BET-FI, de 3,41%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, titlurile BT Index Austria au reprezentat cel mai bun plasament, cu o apreciere de 2,18%, raportată la euro. Topul fondurilor a fost completat de "Certinvest Prudent" (+0,55%) şi "Certinvest Dinamic" (+0,46%).

Tradiţionaliştii, care ar fi preferat să îşi ţină banii la bancă, în perioada analizată, ar fi obţinut cele mai bune rezultate la Millenium Bank, atât pentru sumele în lei, cât şi pentru cele în euro. Cotaţia aurului a scăzut cu 3,54%, în perioada analizată, raportat la euro, la cursul BNR, în timp ce leul s-a apreciat cu 0,07% faţă de moneda unică.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb