CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 IUNIE-4 IULIE DIGI, cea mai bună evoluţie din BET

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 iulie 2017

DIGI, cea mai bună evoluţie din BET

Acţiunile DIGI Communications NV (DIGI), al căror preţ a urcat în perioada 27 iunie-4 iulie cu 3,6%, raportat la moneda euro, reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET, în intervalul de timp amintit.

Această creştere, se află în contrast cu evoluţia majorităţii acţiunilor ce compun principalul indicele Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Practic, dintre cele treisprezece componente incluse în BET, doar patru au cunoscut creşteri de preţ în perioada meţionată.

Pe data de 3 iulie, acţiunile companiei ce activează în domeniul telecomunicaţiilor au fost incluse în componenţa principalului indice al pieţei.

Analiştii susţin că acest fapt va avea un impact pozitiv asupra lichidităţii titlurilor şi, indirect, asupra preţului, datorită fondurilor de investiţii care urmăresc indicele.

În perioada menţionată, cea mai mare apreciere a preţului acţiunilor DIGI a apărut pe data de 28 iunie, când acestea au urcat cu 3,37%, pe fondul unui rulaj de 99.882 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 56.000 de acţiuni.

Marţi, 4 iulie, titlurile DIGI au crescut cu 2,84%, pe fondul unui rulaj modest, de doar 9.550 de unităţi.

Ponderea acţiunilor companiei de telecomunicaţii în indicele BET, care s-a depreciat cu 3,7% în intervalul de timp analizat, este de 4,59%.

Trebuie subliniat că scăderea mare a cotaţiei indicelui BET a apărut şi pe fondul deprecierii puternice, în perioada 27 iunie-4 iulie, a titlurilor Romgaz (SNG) care au coborât cu 15,05% şi Conpet (COTE) ce au scăzut cu 23,43%, raportat la moneda euro. În intervalul de timp analizat, preţul acestor acţiuni a fost afectat de corecţia suferită la data ex-dividend (data ex-dividend este prima zi după care cei care vor cumpăra acţiuni nu vor mai beneficia de dividende, preţul acţiunii având tendinţa să scadă cu o valoare apropiată de cea a dividendului).

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,66% în perioada 27 iunie-4 iulie, reprezentând, din nou, indicele cu cea mai mică depreciere dintre toţi indicii BVB analizaţi.

În intervalul de timp menţionat, preţul acţiunilor tuturor emitenţilor ce intră în componenţa indicelui societăţilor de investiţii financiare a scăzut. Dintre acestea, cea mai mică depreciere, de 0,04%, a fost suferită de titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1).

Pe data de 4 iulie, acţiunile SIF1 au crescut cu 0,51%, pe fondul unui rulaj de 194.355 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare de aproximativ 150.100 de unităţi.

Ponderea titlurilor SIF1 în indicele BET-FI, este de 17,42%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, s-a depreciat cu 3,45%, în perioada 27 iunie-4 iulie, raportat la moneda euro.

Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o, din nou, acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP), care au crescut cu 4,33%.

Marţi, 4 iulie, preţul titlurilor IMP au terminat şedinţa de tranzacţionare în apreciere cu 1,25%, în contextul în care s-au transferat 39.285 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare de aproximativ 112.940 de acţiuni.

Ponderea companiei în indicele BET-XT este de 0,18%.

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în perioada 27 iunie-4 iulie, de acţiunile Erste Group Bank (EBS), care s-au apreciat, în intervalul de timp analizat, cu 7,93%, raportat la moneda euro.

Pe data de 4 iulie, titlurile societăţii bancare au crescut cu 2,92%, pe fondul unui rulaj de 568 de titluri, în apropierea mediei celor 20 de zile anteriore.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor Zentiva (SCD), care au crescut cu 5,97%, în perioada menţionată, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile IMP.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 26 iunie-3 iulie, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 1,41%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat BT Euro Obligaţiuni, ce a înregistrat o scădere de 0,07%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Dollar Bond, care s-au depreciat cu 0,09%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 27 iunie-4 iulie, a fost pentru cele în euro, de 0,02%, la Bancpost.

Depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,35%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 2,88%, iar moneda naţională a scăzut cu 0,35% faţă de euro, în intervalul de timp menţionat.

Cotaţia monedei digitale Bitcoin a crescut cu 1,41%, în perioada 27 iunie-4 iulie.

Ieri, în jurul orei 14:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 2.280 de euro (aproximativ 10.458 lei, la cursul de schimb de marţi, de 4,5868 lei, pentru un euro), potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume).

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproximativ 37 miliarde de euro.

Precizare:

Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb