CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 APRILIE - 5 MAI Acţiunile "Boromir", în topul randamentelor

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 mai 2015

Acţiunile "Boromir", în topul randamentelor

Cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti a fost înregistrat, în perioada 28 aprilie -5 mai, de titlurile companiei de morărit şi panificaţie "Boromir" (SPCU), care au urcat cu 17,41%, raportat la moneda euro.

Lichiditatea a fost însă una foarte redusă, aprecierea fiind datorată şedinţelor din 29 aprilie şi din 4 mai, în care au fost consemnate creşteri de câte 8% ale cotaţiei.

Compania a obţinut un profit net de 3,7 milioane de lei, anul trecut, faţă de pierderi de 4,7 milioane lei, în 2013. Afacerile s-au cifrat la 103,2 milioane de lei, în 2014, fiind în urcare cu 12,6% comparativ cu rulajul obţinut în 2013.

"Boromir Prod" Buzău este controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz şi face parte din grupul Boromir, care include şi companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin, Comcereal Sibiu şi Amylon Sibiu.

Locul al doilea în topul creşterilor a fost ocupat de o acţiune dintre cele lichide, respectiv BRD, cu o apreciere de 6,21%.

BRD - Groupe Société Générale a realizat un profit net consolidat de 140 milioane de lei, în primele trei luni ale acestui an, de 2,9 ori mai mare comparativ cu trimestrul I din 2014, potrivit unui comunicat al băncii.

Acţiunile "Alro" Slatina (ALR) au înregistrat, în perioada analizată, o creştere de 5,94%, faţă de euro. Compania a avut anul trecut o pierdere de 108,55 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1,99 miliarde lei, iar pentru 2015 estimează un profit de 63,6 milioane de dolari.

Pincipalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti s-au apreciat, uşor, în perioada analizată.

Astfel, indicele BET, al celor mai lichide zece companii de la BVB, a crescut cu 0,74%, în perioada 28 aprilie - 5 mai, în timp ce indicele extins BET-XT a urcat numai cu 0,66%

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a pierdut 0,44% în perioada menţionată.

În cadrul indicelui BET-FI, cea mai bună evoluţie au avut-o, în intervalul menţionat, acţiunile SIF Moldova (+2,47%).

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de titlurile "Certinvest Short Fund", cu o apreciere de 4,34%. Topul a fost completat de fondurile "Fortuna Classic" (+2,44%) şi FDI Audas Piscator (+1,04%).

În intervalul analizat, aurul a coborât cu 2,69%, faţă de euro, la cursul BNR.

Cei cu o aversitate mai mare la risc, care au preferat depozitele bancare, ar fi obţinut un plus de 0,03% pentru depunerile în euro, la Millennium Bank, şi un minus de 0,3% pentru sumele în lei plasate la aceeaşi bancă, raportate la moneda europeană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb