CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 NOIEMBRIE - 8 DECEMBRIE Titlurile MedLife urcă cu 1,41%, devenind cel mai rentabil emitent din BET

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 decembrie 2017

Titlurile MedLife urcă cu 1,41%, devenind cel mai rentabil emitent din BET

Cu doar două zile de creştere în intervalul 29 noiembrie - 8 decembrie, acţiunile MedLife (M), a căror rentabilitate a fost, în perioada menţionată, de numai 1,41%, în raport cu moneda euro, devin titlurile cu cel mai bun comportament din indicele BET.

Practic, în intervalul avut în vedere, cea mai mare apreciere a cotaţiei M a avut loc joi, 7 decembrie, când preţul titlurilor prestatorului de servicii medicale a urcat cu 1,48%, în contextul în care au fost transferate numai 198 de acţiuni, de circa 30 de ori mai puţin faţă de media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 5.950 de unităţi.

Cealaltă creştere a preţului titlurilor M din perioada 29 noiembrie -- 8 decembrie a apărut luni, 4 decembrie, cotaţia urcând cu 0,59%, pe fondul unui volum de 1.276 de titluri, de asemenea sub media ultimei luni de tranzacţionare.

Vineri, 8 decembrie, preţul acţiunii companiei ce activează în domeniul medical a stagnat la nivelul de 34,3 lei/unitate, în restul zilelor cotaţia M înregistrând scăderi.

În perioada menţionată, singura zi în care rulajul cosemnat de titlurile prestatorului de servicii medicale a fost situat peste media ultimei luni de tranzacţionare a fost miercuri, 29 noiembrie, când au fost transferate 31.176 de acţiuni, cotaţia coborând cu 0,58%.

Astfel, se observă că aprecierea acţiunilor M din perioada avută în vedere a apărut pe fondul unor rulaje scăzute, indicând interesul relativ redus al participanţilor pieţei pentru titlurile companiei de servicii medicale.

Pe de altă parte, trebuie subliniat că performanţa titlurilor M, în intervalul 29 noiembrie - 8 decembrie, apare în contextul scăderii a unsprezece dintre cele treisprezece componente ale indicelui BET, singurele titluri din cadrul indicelui de referinţă al pieţei locale de capital care s--au apreciat, în perioada avută în vedere, au fost acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror urcare a fost de 0,71%.

Din punct de vedere tehnic, pe termen scurt, titlurile M se află în consolidare, tranzacţionându-se într--un canal lateral, în timp ce, pe termen mediu, preţul acţiunilor societăţii se găseşte pe o tendinţă descendentă, cotaţia situându-se sub media mobilă simplă de 50 de zile, ce defineşte acest orizont de timp.

Pe data de 15 noiembrie, societatea informa investitorii, printr--un document remis bursei, că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul proporţionat aferent emisiunii unui număr de maxim 2.600.000 de acţiuni noi, în cadrul majorării capitalului social, cu aport în numerar, prin exercitarea drepturilor de preferinţă, prin decizia din aceeaşi zi.

Perioada de exercitare a dreptului de preferinţă este 16 noiembrie 2017 - 18 decembrie 2017, numărul de drepturi pentru subscrierea unei acţiuni noi fiind de 7,72769, se menţionează în document.

Emisiunea de titluri noi în cadrul perioadei de exercitare a drepturilor de preferinţă se adreseaza exclusiv persoanelor înregistrate în registrul acţionarilor societăţii, data de înregistrare fiind 27 octombrie 2017. Preţul maxim pe acţiune (preţul de subscriere) este de 36 de lei/unitate, acţiunile noi nesubscrise în cadrul perioadei de exercitare a dreptului urmând să fie oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat, exceptat de la obligaţia întocmirii şi publicării unui prospect, mai precizează documentul amintit.

Societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 459,18 milioane de lei, în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când aceasta se situa la 361,49 milioane de lei, potrivit datelor raportului publicat pe site-ul bursei.

Profitul net al companiei a ajuns la 9,56 milioane de lei în primele trei trimestre ale anului curent, faţă de nivelul de 43.138 de lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, aprecierea reprezentând translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net, se mai precizează în raportul menţionat.

Ponderea titlurilor M în indicele BET, care a coborât, în perioada 29 noiembrie - 8 decembrie, cu 1,09%, în raport cu moneda euro, este de doar 1,03%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 1,85%, în intervalul 29 noiembrie - 8 decembrie.

Din cadrul acestuia, cel mai bun comportament a fost marcat de acţiunile SIF Oltenia (SIF5), al căror preţ a crescut cu 4,06%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Vineri, 8 decembrie, preţul titlurilor SIF5 a coborât cu 1,59%, fiind transferate 32.977 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare de aproape 417.500 de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 0,59%, în perioada menţionată, raportat la moneda euro.

Ca şi în cazul indicelui financiar, cel mai bun comportament din cadrul BET-XT a fost bifat de titlurile SIF5.

Topul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul 29 noiembrie - 8 decembrie, este condus de acţiunile Conted (CNTE), a căror creştere a fost de 12,26%, în raport cu moneda euro.

Locul al doilea în acest clasament este ocupat de titlurile Sphera Franchise Group (SFG), a căror cotaţie a săltat cu 11,5%, podiumul aprecierilor de la bursă fiind completat de acţiunile Zentiva (SCD), ce au urcat cu 7,3%, în perioada menţionată.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 29 noiembrie - 7 decembrie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 1,79%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat ERSTE Bond Flexible RON, ce a înregistrat o creştere de 0,58%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile FDI MONOLITH, care au urcat cu 0,49%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 2,87%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,23%, în intervalul de timp precizat.

Depozitele bancare în lei au avut un randament de 0,27%, în intervalul 29 noiembrie - 8 decembrie, în timp ce rentabilitatea depozitelor în euro a fost de 0,02%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 49,83%, în perioada 29 noiembrie - 8 decembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 16.530 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 278,9 de miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. poula

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb