ZIARUL BURSA

12 decembrie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Vasilescu, BNR: "Sperăm că băncile vor ieşi curate din controlul Consiliului Concurenţei"

DUPĂ CE AU FOST CONTROLATE DE FISC ŞI ANPC, BĂNCILE - VERIFICATE ŞI DE CONSILIUL CONCURENŢEI Vasilescu, BNR: "Sperăm că băncile vor ieşi curate din controlul Consiliului Concurenţei"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 12 decembrie 2017

Sistemul financiar-bancar pare să se afle în atenţia majorităţii instituţiilor de control. După ce au fost controlate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), unele dintre băncile care activează la noi au fost verificate şi de Consiliul Concurenţei (CC).

Alegerile anticipate pun opoziţia pe jar

Alegerile anticipate pun opoziţia pe jar

O.D.Politică / 12 decembrie 2017

Opoziţia a început să discute tot mai intens pe marginea alegerilor anticipate. PNL, USR şi Dacian Cioloş, care pregăteşte lansarea unui partid, nu se ascund să anunţe că îşi doresc alegeri anticipate, în timp ce PMP prin vocea lui Traian Băsescu apreciază că un scrutin desfăşurat acum ar da câştig de cauză tot PSD, aşa cum indică sondajele de opinie.

Daea zice că nu a primit nicio notificare oficială despre laptele praf cu Salmonella

DEŞI AUTORITĂŢILE DIN FRANŢA RECHEAMĂ PRODUSELE CONTAMINATE, INCLUSIV DIN ROMÂNIA,  Daea zice că nu a primit nicio notificare oficială despre laptele praf cu Salmonella

Companii / 12 decembrie 2017

Ţara noastră nu a primit nicio notificare oficială cu privire la retragerea unor loturi de lapte praf produse de compania franceză Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella, iar dacă era o problemă sistemul rapid de alertă intra automat în funcţiune şi în câteva minute ştia toată Europa ce se întâmplă, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

FT: Menţinerea accesului Marii Britanii la piaţa unică europeană ar opri exodul băncilor

FT: Menţinerea accesului Marii Britanii la piaţa unică europeană ar opri exodul băncilor

Internaţional / 12 decembrie 2017

Unii dintre bancherii de top din Londra au declarat că ar opri sau chiar ar contramanda planurile de relocalizare în Europa continentală, dacă va exista un acord care să-i permită Marii Britanii să-şi menţină accesul la piaţa unică europeană, o schimbare semnificativă faţă de precedentele avertismente că nu va exista "cale de întoarcere", se arată într-o analiză a Financial Times (FT).

Cîţu, PNL: "Proiectul de buget va atrage procedura de infringement"

Cîţu, PNL: "Proiectul de buget va atrage procedura de infringement"

Macroeconomie / 12 decembrie 2017

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a făcut o analiză a bugetului pentru 2018, ale cărei concluzii sunt că proiectul propus de Guvern încalcă legea fundamentală a României, va atrage procedura de infringement din partea Comisiei Europene din cauza ignorării recomandărilor referitoare la deficitul structural, veniturile pentru anul viitor sunt supraestimate cu cel puţin 8,6 miliarde de lei, iar structura cheltuielilor subminează creşterea economică.

Sindromul Vasa

Cătălin AvramescuEditorial / 12 decembrie 2017

Cătălin Avramescu

Nava a ieşit din port pe data de 10 august 1628. Trebuie să fi fost un spectacol extraordinar. Uriaşă, cu două punţi pline de tunuri şi cu ornamente complicate.

Surse: Italia suspendă privatizarea "Enav" şi "Eni"

A.V.Jurnal de criză / 12 decembrie 2017

Guvernul italian a decis să suspende planul de vânzare parţială a companiilor "Enav" şi "Eni" către Cassa Depositi e Prestiti (CDP), după ce autorităţile europene au ridicat semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca aceste active să fie transferate unei entităţi controlate de stat, potrivit unor surse citate de Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 12 Decembrie 2017

Internaţional / 12 decembrie 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în noiembrie 2017, cu 228 de mii, după o creştere cu 244 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

"PepsiCo" îşi mută listarea la Nasdaq, de la NYSE

A.V.Internaţional / 12 decembrie 2017

Producătorul american de băuturi răcoritoare "PepsiCo" Inc. îşi va transfera la Nasdaq (NYSE) acţiunile listate pe piaţa New York Stock Exchange (NYSE), anunţă nasdaq.com, menţionând că mutarea va avea loc în data de 19 decembrie, după...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo