CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3- 10 MAI Banca Transilvania, cea mai mare apreciere din BET

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 mai 2016

Banca Transilvania, cea mai mare apreciere din BET

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au înregistrat o creştere de 3,17%, în perioada 3-10 mai, raportată la moneda euro, aceasta fiind cea mai mare apreciere a unui titlu din cadrul indicelui BET.

Profitul net al Băncii Transilvania a fost de 228,5 milioane lei, la 31 martie 2016, mai mare cu 50,8% faţă de perioada similară a anului 2015, potrivit unui comunicat recent al băncii.

Veniturile operaţionale BT au ajuns la 599,1 milioane lei, cu 10,7% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, când erau 541,3 milioane lei, potrivit băncii. Totodată, activele Băncii Transilvania sunt de 46,12 miliarde lei, din care creditele nete reprezintă 25,5 miliarde lei, în creştere cu 1,5% faţă de soldul creditelor nete la sfârşit de 2015.

Creşteri mai mari la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada analizată, au fost raportate de acţiunile "Electroargeş" (+4,61%), "Cemacon" (+4,61%) şi Natura Quattuor Energia Holdings (+3,17%).

Principalii indici bursieri au înregistrat creşteri uşoare, în intervalul analizat, în timp ce BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 2,07%. În cadrul BET-FI, cea mai bună evoluţie a fost cea a titlurilor SIF2 Moldova, care s-au scumpit cu 0,43%, raportat la euro.

BET, indicele celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a urcat cu 1,06%, faţă de euro, în timp ce indicele extins BET-XT s-a apreciat cu 0,62%.

Cea mai mare apreciere, pe segmentul fondurilor de investiţii, a fost creşterea cu 4,05% a titlurilor "Certinvest Tezaur". Topul a fost completat de "FDI Audas Piscator" (+1,13%) şi "Certinvest Obligaţiuni" (+0,36%).

Cotaţia aurului a coborât cu 0,61%, în timp ce moneda naţională s-a depreciat cu 0,02% faţă de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb