CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 OCTOMBRIE - 10 OCTOMBRIE Oscilaţii mari de preţ, pentru cele mai rentabile două acţiuni de la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 octombrie 2017

Oscilaţii mari de preţ, pentru cele mai rentabile două acţiuni de la BVB

Înregistrând variaţii mari ale preţului acţiunilor în intervalul 3 octombrie - 10 octombrie, titlurile emitenţilor Electroputere (EPT) şi Dafora (DAFR), ce au avut aprecieri de 13,84%, respectiv 12,82%, în raport cu moneda euro, ocupă primele două locuri în topul rentabilităţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

În cazul EPT, ce are drept obiect de activitate producţia de motoare, generatoare şi transformatoare electrice, au fost realizate transferuri cu acţiuni ale companiei în cinci din şase şedinţe de tranzacţionare, în intervalul avut în vedere. În acest context, cea mai mare apreciere a cotaţiei a fost consemnată pe data de 9 septembrie, când preţul acţiunilor a urcat cu 12%, pe fondul unui rulaj de 14.730 de unităţi, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 4.750 de titluri.

La polul opus, pe data de 3 octombrie, cotaţia EPT scădea cu 10,84%, volumul consemnat fiind de 8.983 de titluri. De altel, în afară de 10 octombrie, când preţul acţiunilor producătorului de motoare a stagnat, în contextul unor transferuri de doar 50 de unităţi, variaţiile cotaţiei au fost mari, de +10,81% pe 4 octombrie şi - 8,54% pe 6 octombrie.

În cazul DAFR, cea mai mare apreciere a preţului acţiunilor, de 14,85%, a avut loc pe data de 5 octombrie, când au fost transferate 0,67 milioane de acţiuni, în timp ce pe 9 octombrie, cotaţia s-a depreciat cu 14,81%, pe fondul unui rulaj de 3,44 milioane de unităţi. Cea mai mică variaţie de preţ a titlurilor companiei de foraj a fost înregistrată vineri, 6 octombrie, când acestea au coborât cu 6,9%.

Poziţia a treia în acest clasament este ocupată de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au urcat cu 6,16%, în raport cu moneda euro, în intervalul de timp menţionat.

Spre deosebire de primele două clasate, oscilaţiile cotaţiei TLV au fost mult mai reduse, fiind situate între scăderea de 0,23% din data de 3 octombrie şi aprecierea de 3,35% din 6 octombrie.

De precizat că, în cazul EPT şi DAFR, lichiditatea relativ redusă pe care o au aceşti emitenţi favorizează variaţiile mari de preţ, situaţie ce nu este valabilă pentru societatea bancară care reprezintă emitentul cu cel mai mare rulaj de la BVB.

Ieri, valoarea de piaţă a EPT şi DAFR era de 34,86 milioane de lei, respectiv 20,85 milioane de lei, în timp ce capitalizarea TLV se situa la nivelul de 10,24 miliarde de lei, potrivit datelor afişate pe site-ul bursei.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB s-a apreciat, în perioada 3 octombrie - 10 octombrie, cu 2%, în raport cu moneda euro, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a crescut cu 1,32%, în perioada menţionată.

În ambele cazuri, cea mai bună rentabilitate din componenţa coşurilor de acţiuni a fost obţiunută de titlurile TLV.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 1,37%, reprezentând, din nou, singurul coş de acţiuni care s-a depreciat în intervalul de timp luat în considerare.

Din componenţa acestuia, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror creştere a fost de 0,4%, în perioada menţionată.

Marţi, 10 octombrie, cotaţia FP a scăzut cu 0,12%, pe fondul unui rulaj de 3,39 milioane de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare de circa 5,86 milioane de acţiuni.

Clasmentul fondurilor de investiţii, în perioada 2 octombrie-9 octombrie, este condus de titlurile ETF-BET Tradeville, cu o apreciere de 1,57%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Certinvest BET Index, ce a înregistrat o creştere de 1,55%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BT Index Romania ROTX, care au urcat cu 1,47%.

Depozitele bancare în lei au avut un randament de 0,33%, în intervalul 3 octombrie - 10 octombrie, în timp ce depozitele în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului a crescut cu 1,08%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană a crescut cu 0,29%, în intervalul de timp precizat.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 9,71%, în perioada 3 octombrie - 10 octombrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 4.040 euro (aproximativ 18.525 lei, la cursul de schimb de miercuri, de 4,5854 lei, pentru un euro).

În perioada analizată, preţul criptomonedei s-a apropiat de pragul de 5.000 de dolari, atingând, pe data de 10 octombrie, valoarea de 4.910 dolari, conform aceluiaşi indice.

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 67,46 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Oscilatii mari de pret ,de genul celor la EPT si DAFR,apar la schimbari de trend,fie pe top ,fie la bottom.Nu este exclus sa asistam la acest scenariu acum...

    in cazul EPT obiectul de activitate si producţia ( locomotive, motoare, generatoare şi transformatoare electrice ) nu mai exista, firma electroputere pastorita de arabi, girati de servicii au schimbat domeniul de activitate in agentie imobiliara, vinzari - inchirieri cladiri terenuri in inima orasului craiova, mai stie cineva la ce pret au cumparat arabi, si ce trebuiau sa produca la craiova?! stie cineva cine a pus umarul la aceasta super privatizare?! si daca tot au schimbat domeniul de activitate ce masuri trebuia sa ia ASF?!

    There was no advance warning for the 20,000 students who learned of the closing of widely advertised Virginia College, along with Brightwood College, the

    hearse

    Types of questioned documents - forensic document examination gas x reviews ratings  

    Seattle plastic surgeon Dr. Rich ard Rand offers abdominoplasty, also known as a tummy tuck, to help improve body contours after pregnancy or weight loss.

    chemical skin peel before and after

    Amazon.com: For Face and Neck Turkish Bath Hamam Hammam Spa Exfoliator Peeling Glove Kese Mitt Exfoliating Beauty Gloves: Health & Personal Care  

    Hay muchos tipos de investigaciones que muestran que hay demasiados casos de obesidad entre los ni?±os. Desafortunadamente, hoy en d?­a, el futuro de

    vivienda asequible

    100S est??n en prisi??n por ser gays pago por discapacidad de la seguridad social Obtenga una nueva tarjeta de seguridad social, n??mero de tel?©fono de seguridad social, cambio de nombre de seguridad social, oficina de administraci??n de seguridad social, oficinas de seguridad social  

    Help!! Painful feet no matter what shoes I wear!!!? | Yahoo Answers

    i have a lump under my armpit  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb