CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 30 IULIE - 6 AUGUST  Acţiunile "Teraplast" Bistriţa - creştere de peste 11%

A.S.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 august 2015

Acţiunile "Teraplast" Bistriţa - creştere de peste 11%

Acţiunile "Teraplast" Bistriţa (TRP) s-au apreciat, în perioada 30 iulie - 6 august, cu 11,24%, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro.

Compania Teraplast (TRP) este în prezent, potrivit datelor transmise BVB, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme pentru piaţa construcţiilor, instalaţiilor şi amenajărilor din România. Portofoliul de produse al firmei este structurat pe patru linii de business: Instalaţii&Amenajări, Profile tâmplărie, Granule şi Tâmplărie termoizolantă.

Compania Teraplast este, conform informaţiilor BVB, cel mai mare procesator de PVC din România şi deţine poziţii de top pe pieţele de ţevi PVC (cota de 42%), de granule PVC (cota de 31%) şi de lambriuri PVC (cota de 31%). Teraplast este, de asemenea, al doilea mare producător de tubulatură PP (polipropilenă), cu o cotă estimată la 30% din piaţă.

În perioada 2008-2013, compania a investit peste 26 de milioane de euro în relocarea capacităţilor de producţie din Bistriţa, în Parcul Industrial Teraplast, situat în extravilanul municipiului. Teraplast deţine în prezent la Sărăţel capacităţi de producţie pe o suprafaţă de peste 13.000 mp, împărţite în Fabrica de produse PVC (Secţia de ţevi PVC, Secţia de lambriuri PVC, Secţia de profile tâmplărie PVC, Secţia de granule PVC) şi Fabrica de poliolefine (Secţia de cămine şi rezervoare din PE, Secţia de fitinguri PVC şi PP şi Secţia ţevi PP).

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 232 milioane de lei şi un profit net de 9,4 milioane de lei, faţă de o cifră de afaceri de 226,6 milioane de lei şi un profit de 5,2 milioane de lei, în 2013.

Principalii acţionari ai "Teraplast" sunt Dorel Goia, care deţine 46,77% din acţiuni şi KJK FUND II SICAV-SIF din Luxembourg - 10,03%.

În topul creşterilor la BVB, pe locul doi se situează Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (+9,83%), iar Romcarbon Buzău - pe locul al treilea (+8,55%).

În perioada 30 iulie-6 august, indicele BET, al celor mai lichide zece societăţi, s-a depreciat cu 0,28%, indicele BET-FI s-a apreciat cu 2,01%, iar indicele extins BET XT a crescut cu 0,23%.

Cea mai bună acţiune din BET - în perioada 30 iulie - 6 august - a fost Banca Transilvania, cu o creştere de 3,27%, din BET - FI - SIF Moldova, cu o apreciere de 6,96%, iar din BET-XT - acţiunea Romcarbon, care a crescut cu 8,55%.

Pe segmentul fondurilor, titlurile FDI Audas Piscator au crescut cu 3,9%, Certinvest BET-FI Index s-au mărit cu 1,77%, iar FDI Napoca s-au apreciat cu 1,39%.

Depozitele bancare în euro ar fi avut cel mai bun randament, în perioada 30 iulie - 6 august, la Millennium Bank (0,03%). În cazul depozitelor în lei, niciuna din băncile pe care le monitorizăm nu ar fi oferit randament, deponentul pierzând cel mai puţin din piaţă, tot la Millennium Bank, circa 0,05%. Dobânzile la depozitele în lei sunt corelate cu evoluţia cursului de schimb.

Aurul s-a apreciat cu 0,64%, în intervalul analizat, în timp ce leul s-a depreciat uşor faţă de moneda unică (0,1%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb