CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 30 MARTIE - 6 APRILIE Transgaz, cel mai bun randament din BET

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 8 aprilie 2016

Transgaz, cel mai bun randament din BET

Acţiunile "Transgaz" (TGN) s-au apreciat cu 1,69%, în perioada 30 martie - 6 aprilie, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun randament din cadrul indicelui BET, al celor mai lichide zece titluri de la BVB. Per total, indicele BET s-a depreciat cu 0,5%, în timp ce indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,42%, iar cel al SIF-urilor, cu 0,52%.

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au crescut cu 4,63%, în perioada analizată, reprezentând locomotiva BET-XT.

Acţionarii BCC au aprobat, recent, iniţierea procesului de fuziune prin absorbţie dintre Banca Carpatica şi Patria Bank.

Fosta Nextebank - Patria Bank - deţine un pachet de 64,16% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, după încheierea ofertei publice derulată în perioada 2 - 22 martie 2016.

Nextebank a anunţat pe 29 ianuarie că a finalizat achiziţia unui pachet majoritar de peste 54,79% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, obţinând aprobările relevante din partea Băncii Naţionale a României şi a Autorităţii de Supraveghere Financiară. La începutul lunii martie, Consiliul Concurenţei a emis decizie de neobiecţiune privind dobândirea controlului direct asupra Băncii Comerciale Carpatica şi, indirect, asupra Imobiliar Invest, SSIF Carpatica Invest şi SAI Carpatica Asset Management de către Nextebank.

Tranzacţia s-a realizat în doi paşi: achiziţia unui pachet de acţiuni de la grupul de acţionari controlat de Ilie Carabulea şi subscrierea tuturor acţiunilor rămase nesubscrise în cadrul procesului de majorare de capital iniţiat în luna iunie 2015. Numărul total de acţiuni BCC după majorare este de 2.202.742.822, din care Nextebank va deţine 1.206.938.198 (54,79%).

RRC, creştere de 7,02%

Cel mai bun plasament de la BVB, în intervalul analizat, a fost însă acţiunea "Rompetrol Rafinare" (RRC), pe fondul zvonurilor apropierii preluării KMG International, subsidiară a companiei petroliere kazahe de stat KazMunaiGaz, de către chinezii de la CEFC.

În decembrie 2015, compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru achiziţia a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din fostul grup Rompetrol, potrivit Reuters. Acordul face parte dintr-un pachet de tranzacţii ce totalizează 4 miliarde de dolari, semnat la Beijing şi care include înţelegeri între statul chinez şi cel kazah în domenii ca petrol şi gaze, telecomunicaţii şi energie nucleară, precizează sursa citată.

Topul plasamentelor a fost completat de titlurile Prebet (+4,98%) şi "Uamt" (+4,93%).

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "You Invest Solid EUR" a înregistrat o creştere de 0,26%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond, în perioada analizată. Topul fondurilor a fost completat de "Fortuna Classic", cu o creştere de 0,16%, şi "FDI Audas Piscator", cu un avans de 0,14%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,30%, la cursul BNR, raportat la euro, în timp ce moneda naţională s-a depreciat faţă de euro cu 0,17%. Pe piaţa bancară, Bancpost ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,02%), cât şi la cele în lei (-0,13%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb