CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 APRILIE Nedelcu, Saxo Bank: Dobânzile mici, un prilej pentru diversificarea investiţiilor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 18 aprilie 2016

Nedelcu, Saxo Bank: Dobânzile mici, un prilej pentru diversificarea investiţiilor

Dobânzile la depozite bancare oferite de băncile din România au atins cote minime istorice, iar acest lucru îi determină pe tot mai mulţi investitori să se îndrepte spre piaţa de capital, în căutarea unor metode mai eficiente de a plasa economii, este de părere Laurenţiu Nedelcu, manager Saxo Bank.

Cei care, în perioada 7-14 aprilie, ar fi preferat depozitele bancare, ar fi obţinut cel mai bun randament la Bancpost, 0,02%, la plasamentele în euro sau -0,07%, la lei, raportat la moneda unică, pe fondul deprecierii cu 0,11% a leului.

"Ce putem face dacă dorim să nu ne mai bazăm exclusiv pe depozitele bancare? Un investitor are la dispoziţie o gamă largă de instrumente financiare, inclusiv instrumente cu un grad scăzut de risc, pretabile investiţiilor pe termen mai lung, precum fondurile listate (ETF-uri) sau acţiuni de la companii globale consacrate (aşa zisele "blue chip stocks"), cu evoluţii stabile şi care, în acelaşi timp, plătesc dividende, care în timp sporesc capitalul iniţial investit", a declarat Laurenţiu Nedelcu, manager Saxo Bank pentru Europa Centrală şi de Est.

Indicii bursieri au avut şi ei evoluţii uşor negative în perioada analizată. Astfel, indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a coborât cu 0,02% , iar indicele extins BET-XT, cu 0,15%. BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,29%.

În topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti, au fost acţiunile SIF Hoteluri (CAOR), cu un plus de 14,71%, în perioada analizată, urmate de "Ropharma" (+6,84%) şi "Romcab" (+4,88%).

Aprobarea de principiu a fuziunii prin absorbţie a SIF Hoteluri (CAOR) cu Azuga Turism va fi discutată, pe 28 aprilie de acţionarii CAOR, la cererea acţionarului SIF1 Banat-Crişana, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

SIF Hoteluri este holdingul hotelier al SIF Banat- Crişana, creat pe structura fostei "Calipso" Oradea, cu care au fuzionat alte cinci societăţi - Rusca Hunedoara, Valy-Tim Timişoara, Beta Transport Cluj, Hotel Meseşul Zalău şi Trans Euro Hotel Baia Mare.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "BT Index Austria ATX" a înregistrat o creştere de 2,14%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond, în perioada analizată. Topul fondurilor a fost completat de "Certinvest Dinamic", cu o creştere de 0,83%, şi "BRD Index", cu un avans de 0,53%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 1,43%, raportat la moneda euro, la cursul BNR, în perioada 7-14 aprilie.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb