CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8-15 APRILIE Plus de 14,66%, pentru SIF Hoteluri

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 aprilie 2016

Plus de 14,66%, pentru SIF Hoteluri

Acţiunile SIF Hoteluri (CAOR) s-au apreciat cu 14,66%, în perioada 8-15 aprilie, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

Topul a fost completat de titlurile "Oil Terminal" (OIL), care au avut o apreciere de 6,03% şi de "Artego" (ARTE), cu o creştere de 5,48%.

Aprecierea CAOR a venit după ce acţionarii SIF Hoteluri au fost convocaţi, pe 28 aprilie, să aprobe fuziunea de principiu cu Azuga Turism. Propunerea a venit din partea acţionarului SIF1 Banat Crişana.

SIF Hoteluri este holdingul hotelier al SIF Banat Crişana, creat pe structura fostei "Calipso" Oradea, cu care au fuzionat alte cinci societăţi - Rusca Hunedoara, Valy-Tim Timişoara, Beta Transport Cluj, Hotel Meseşul Zalău şi Trans Euro Hotel Baia Mare.

SIF Banat Crişana deţine 98,99% din acţiunile CAOR.

Per ansamblu, Bursa de Valori a avut o evoluţie negativă, în perioada analizată, reflectată de principalii indici. Astfel, BET, indicele care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a scăzut cu 1,12%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 1,13%.

O evoluţie ceva mai bună au avut SIF-urile şi Fondul Proprietatea, indicele BET-FI scăzând cu 0,46%, în perioada 8-15 aprilie.

În cadrul indicelui BET, cel mai mult s-au apreciat acţiunile "Nuclearelectrica" (SNN), cu 0,8%, în timp ce titlurile producătorului de cabluri "Romcab" au avut cea mai mare apreciere din 2,16%.

Acţiunile SIF4 Muntenia s-au apreciat cu 0,52%, în perioada analizată, reprezentând cea mai mare creştere din BET-FI.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "BT Index Austria ATX" a înregistrat o creştere de 4,33%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond, în perioada analizată. Topul fondurilor a fost completat de "FDI Audas Piscator", cu o creştere de 2,2%, şi "Active Dinamic", cu un avans de 1%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,36%, raportat la moneda euro, la cursul BNR, în perioada 8-15 aprilie, în timp ce moneda naţională s-a depeciat cu 0,15% faţă de euro.

Cei care, în perioada 8-15 aprilie, ar fi preferat depozitele bancare, ar fi obţinut cel mai bun randament la Bancpost, 0,02%, la plasamentele în euro, sau -0,11%, la lei, raportat la moneda unică.

Laurenţiu Nedelcu, manager Saxo Bank, consideră că dobânzile la depozite bancare oferite de băncile din România au atins cote minime istorice, iar acest lucru îi determină pe tot mai mulţi investitori să se îndrepte spre piaţa de capital în căutarea unor metode mai eficiente de a plasa economii.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb