CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8-15 IULIE "Erste Bank", cea mai mare creştere de la BVB

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 iulie 2016

"Erste Bank", cea mai mare creştere de la BVB

Acţiunile "Erste Bank" s-au apreciat cu 17,6%, în perioada 8-15 iulie, raportat la euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, în contextul în care principalii indici au înregistrat aprecieri semnificative.

Topul creşterilor de la BVB a fost completat de titlurile "Bermas" Suceava (BRM), cu o apreciere de 15,21%, şi "Comelf" (+13,02%).

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a crescut cu 2,88%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a apreciat cu 2,48%, raportat la euro.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 1,84%. În cadrul BET-FI, cel mai mult au crescut acţiunile SIF Moldova, cu 4,87%.

În cadrul BET, cel mai mult s-au apreciat, în perioada analizată, acţiunile OMV Petrom, cu 5,5%, iar în cadrul BET-XT, liderul a fost "Albalact" (+6,68%).

Recent, Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA şi SC Albalact Logistic SRL de către BSA International.

BSA International este deţinută de către BSA, companie franceză care este societatea mamă a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în Romania atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate şi Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate şi importate pe teritoriul Romaniei.

Profitul net obţinut de grupul de companii Albalact în 2015 se ridică la 12.625.705 lei, mai mare decât profitul net înregistrat în anul 2014, reiese din raportările financiare IFRS consolidate, citate într-un comunicat de presă. Situaţiile financiare arată că veniturile nete ale grupului Albalact au crescut anul trecut cu 8,9%, de la 408.127.648 lei în 2014, la 444.019.761 lei în 2015.

În 27 ianuarie 2016, acţionarii majoritari care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact au încheiat un contract cu Lactalis pentru dobândirea de către Lactalis a tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători.

Lactalis intenţionează să iniţieze o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea acţionarilor vânzători de a subscrie toate acţiunile pe care le deţin în oferta de preluare.

Albalact era cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. În prezent, Raul Ciurtin şi soţia lui deţin 41% din acţiuni, prin două firme din Cipru.

Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din firma de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, titlurile BT Index Austria ATX s-au apreciat cu 7,54%, fiind urmate de "BT Index România ROTX", cu 5,55%, şi FDI "iFond Acţiuni", cu 2,98%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 2,46%, în timp ce moneda naţională s-a apreciat cu 0,69% faţă de euro, în perioada analizată.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E crestere naturala?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb