CEL MAI BUN PLASAMENT  "Prodplast" Bucureşti - cîştig lunar de 43,76%

Mariana Popa
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 17 mai 2006

Ieri, cel mai bun plasament financiar realizat în urmă cu o lună s-a dovedit a fi cel în acţiunile producătorului bucureştean de chimicale "Prodplast", tranzacţionate la a doua categorie a Bursei de Valori Bucureşti, care au avut un cîştig raportat la euro de 43,76%. Preţul mediu la care s-au perfectat ieri transferurile cu acţiuni "Prodplast" Bucureşti (simbol de tranzacţionare PPL) a fost cu +6,2% mai mare decît în şedinţa de luni, ajungînd la 4,3 RON/titlu, în condiţiile în care compania şi-a anunţat intenţia de a-şi majora de patru ori capitalul social, pînă la 46,625 milioane RON.

În ultima lună, indicii BET şi BET-FI au avut un trend puternic descendent. BET-FI, care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor fondurilor de investiţii tranzacţionate la BVB, s-a diminuat cu - 4,86% raportat la euro (doar ieri, BET-FI a scăzut, cu 2,87 procente, raportat la euro). La rîndul lui, BET s-a diminuat în ultima lună cu - 4,76%, raportat la moneda europeană.

Fondul de investiţii "Orizont", cu un portofoliu constituit din obligaţiuni de stat, corporative şi municipale, a înregistrat cea mai mare creştere pe parcursul ultimei luni. Cu toate aces-tea, ieri a reuşit să aducă inves-titorilor săi un cîştig de doar 1,10% din suma plasată, raportat la euro, în ultima lună.

Ieri, BNR a fixat cursul de referinţă la 3,5292 RON pentru un euro. Persoanele care, pe 17 aprilie, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite bancare în lei, ar fi înregistrat ieri un randament negativ, pe fundalul deprecierii monedei naţionale. Cu toate că depozitele bancare în lei nu au fost o alegere favorabilă, cea mai mică pierdere, de 0,68 procente din sumă, a fost înregistrată de clienţii "Băncii Transilvania" şi de cei ai "Băncii Comerciale Carpatica". Pe de altă parte, persoanele care şi-au constituit depozite bancare în euro în urmă cu o lună, ar fi avut marţi un beneficiu maxim de 0,29% din sumă, la Libra Bank. Păstrarea banilor ""la ciorap"" s-a dovedit a fi ieri alegerea cea mai neinspirată. Astfel, persoanele care în cursul ultimei luni nu şi-au utilizat resursele băneşti, au pierdut ieri, raportat la euro, 1,25% din sumă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb