CEL MAI BUN PLASAMENT Randament maxim de 42,4%, în ultima lună

Monica Magureanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 mai 2007

Investiţiile în oportunităţile oferite de piaţă, la 18 aprilie, au oferit, la sfârşitul săptămâ­nii trecute, câştiguri de până la aproximativ 40 de procente din suma plasată. Totuşi au fost înregistrate şi pierderi a sumei plasate dacă, în urmă cu o lună, investitorii au preferat să achiziţioneze obiecte din aur. Valoarea acestui metal a scăzut, în perioada analizată cu -3,48 procente (exprimate în euro), determinând astfel, diminuarea sumei investite. În schimb, persoanele care au fost mai puţin încrezătoare şi au preferat să păstreze banii "la ciorap", au înregistrat, vineri, un randament de doar 1,80%, pe fondul aprecierii monedei naţionale în raport cu cea europeană.

Cei mai inspiraţi investitori se pot considera cei care au achiziţionat, în urmă cu o lună, titluri ale societăţii "Turism Hoteluri, Restaurante Marea Neagră", tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul EFO. Cotaţia acţiunilor acestei societăţi, a cres­cut în perioada 18 aprilie - 18 mai, cu 42,4% (exprimat în moneda europeană), dovedindu-se a fi cel mai bun plasament financiar din piaţă.

Indicele BET-FI (exprimat în euro) care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare tranzacţionate la BVB s-a apreciat, în ultima lună, cu 12,72%, iar BET (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) a scăzut cu -0,48%.

Câştig maxim de 2,44% (exprimat în euro) peste suma iniţială, a fost obţinut, vineri, de investitorii care au ales, în urmă cu o lună, depozite în lei la "Romanian International Bank". Iar cei care au mizat pe moneda europeană, pentru a constitui depozit lunar în euro, au avut, un câştig maxim de 0,33% din suma depusă, dacă au ales "Libra Bank".

Fondurile mutuale de inves­tiţii au oferit, în perioada analizată, randamente reduse. Astfel că persoanele interesate de această categorie de plasamente au putut înregistra, la sfârşitul săptămânii trecute, un maxim de câştig, dacă au achiziţionat titluri ale fondului de acţiuni "Active Dinamic". Valoarea titlurilor acestuia s-a apreciat, în ultima lună, cu 9,17%, în raport cu moneda europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb