CEL MAI BUN PLASAMENT "Rompetrol Rafinare" Constanţa - câştig de 35,82%, în ultima lună

M.M.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 iulie 2006

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa s-au dovedit, ieri, a fi cel mai bun plasament financiar realizat în urmă cu o lună. Cotaţia acţiunilor acestei societăţi (exprimată în euro) a înregistrat în perioada 26 iunie - 25 iulie o creştere de 38,82%.

Indicele BET-FI, care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare tranzacţionate la BVB, s-a apreciat, în ultima lună, cu 19,41% raportat la moneda europeană, în timp ce BET (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) a crescut cu 24,04%.

Investitorii interesaţi să îşi plaseze banii în fondurile mutuale de investiţii au obţinut o creştere a economiilor lor cu 12,52%, raportat la moneda europeană, dacă au optat în urmă cu o lună pentru unităţi ale Fondului deschis de inves-tiţii Napoca, ce s-a dovedit a fi cel mai bun plasament financiar de profil.

Randamente pozitive au fost înregistrate, în perioada de referinţă, şi la depozitele în bănci. Astfel, persoanele care, cu o lună în urmă, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite în lei la "Libra Bank", "Banca Comercială Carpatica" şi "Eurom Bank" au obţinut ieri un câştig de 3,21% din suma depusă, raportat la euro şi un procent de 0,33 din suma depusă la "Banca Transilvania" pentru constituirea depozitelor în moneda europeană.

Datorită aprecierii leului în raport cu euro, păstrarea banilor ""la ciorap"" nu a fost o pierdere în ultima lună. Astfel că, persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în această perioadă au înregis-trat, un câştig de 2,57% din sumă, raportat la moneda europeană. Şi achiziţia de aur s-a dovedit o alegere bună, valoarea acestui metal crescând în ultima lună cu 4,88% raportat la moneda europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb