CELE MAI BUNE REZULTATE DIN ISTORIA COMPANIEI Cemacon - cifră de afaceri în creştere cu 41%, anul trecut

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2020

Cemacon - cifră de afaceri în creştere cu 41%, anul trecut

Cemacon, companie ce activează pe piaţa blocurilor ceramice din ţara noastră, a anunţat o creştere a cifrei de afaceri cu 41%, anul trecut faţă de 2018, până la 143,61 milioane lei.

Profitul operaţional a crescut cu 35,08%, ajungând la 50,38 milioane lei, în timp ce profitul net s-a majorat cu 23,03%, înregistrând valoarea de 33,07 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă.

Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Adminis traţie al companiei, a declarat: "Anul 2019 a fost vârful unui ciclu de creştere care, pentru Cemacon, a început în 2011, după ce am preluat conducerea companiei. Rezultatele financiare obţinute sunt recorduri nu doar pentru CEMACON, ci pentru întreg sectorul în care operăm: rata de creştere a profitului operaţional, de 35,08%, sau a profitului net, de 23,03%, sunt repere specifice unor sectoare mai privilegiate şi cu un nivel al competiţiei mai redus decât în sectorul materialelor de construcţii. Contextul de piaţă s-a menţinut pozitiv în 2019, chiar dacă ritmul de creştere a cererii de materiale de construcţii s-a plafonat, raportat la anul anterior.

Investiţiile de peste 10 milioane de euro în tehnologii de ultimă generaţie, făcute în ultimii trei ani, ne-au permis să ne consolidăm rezultatele financiare şi să punem în practică unul din cele mai frumoase proiecte ale noastre, şi anume lansarea portofoliului de cărămizi cu vată bazaltică Evoceramic VB. Am trecut, astfel, de la fabricarea cărămizilor la oferirea de soluţii de zidărie cu valoare adăugată şi beneficii reale pentru clienţii noştri, cum ar fi izolarea termică şi fonică garantate pe viaţă.

Totodată, acestea au condus la o triplare a profitului operaţional şi o creştere cu 70% a cifrei de afaceri".

Aceeaşi perioadă a însemnat câştigarea de finanţări nerambursabile de mai mult de 9 milioane lei, care au facilitat şi accelerat investiţii semnificative în soluţii de eficientizare energetică şi în dezvoltarea resurselor umane din companie, au mai spus sursele citate.

Domnul Stoleru a adăugat: "Pentru perioada următoare rămânem optimişti în capacitatea companiei de a se adapta pieţei şi schimbărilor ei şi vom propune acţionarilor un buget construit îndrăzneţ pe o premisă de menţinere a nivelului cererii de materiale de zidărie şi în 2020".

Cheltuielile salariale au înregistrat o creştere de 21% anul trecut faţă de anul precedent, ca urmare a unei majorări cu 14%

a numărului de angajaţi, dar şi datorită modificărilor salariale operate în contextul unei pieţe a muncii tot mai competitive şi implementări modificărilor aduse de OUG 114 la finalul lui decembrie 2018.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti, fiind deţinută de Dedeman şi Business Opportunity for Romania, fond de investitii al Erste Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb