CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Leul s-a apreciat cu 2,46% în raport cu euro în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 martie 2004

Portofoliul constituit în urmă cu o lună cu cele mai lichide zece societăţi cotate la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET valora ieri cu 10,19% mai mult. Plusul de valoare a fost determinat de aprecierea indicelui BET, calculat în euro, ca urmare a creşterii cotaţiilor acţiunilor din portofoliu. Investitorii care au mizat pentru acţiunile SIF şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI nu au fost la fel de inspiraţi. Din cauza scăderii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 0,89% mai puţin.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale "Napoca" au avut un cîştig maxim. Valoarea unităţii fondului a crescut în ultima lună cu 7,06%. Dacă o exprimăm în euro, creşterea reală a valorii unităţii fondului "Napoca" a fost mai accentuată, de 9,69%. Cei care au mizat pe unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 7,15%.

Depozitul lunar în lei a adus ieri un cîştig maxim de 3,91% peste valoarea sumei investite, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Finansbank" şi "Eurom Bank". Cei care au preferat să-şi păstreze economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 2,46%, datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în euro ar fi avut un cîştig maxim de 0,3% dacă alegeau "Garanti Bank".

Randamentul maxim lunar a revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Bermas" Suceava. Cursul lor mediu a crescut cu 56,47%. Exprimat în euro, preţul acţiunilor "Bermas" a crescut cu 60,32%. Un cîştig apropiat au avut cei care au optat în urmă cu o lună pentru titlurile "Siretul" Paşcani. Cotaţia lor medie, exprimată în euro, s-a majorat cu 56,55%.

Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur şi-au majorat ieri valoarea acestora cu 1,49% datorită creşterii preţului aurului, exprimat în euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb