Centrala CET Arad reporneşte în urma unei investţii de 500.000 de euro

B.D.
Companii / 19 noiembrie 2019

Centrala CET Arad reporneşte în urma unei investţii de 500.000 de euro

Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad), parte din Sistemul Energetic Naţional (SEN), investeşte aproape 500.000 de euro în modernizarea turbinei de energie electrică şi termică, se arată într-un comunicat al administratorului judiciar, casa de insolvenţă CITR, care precizează că societatea, principala furnizoare de energie în judeţul Arad, îşi reîncepe furnizarea de energie termică la un an după ce activitatea de producţie a fost întreruptă.

Anterior investiţiei, capacitatea de producţie a CET Arad era concentrată preponderent spre energie termică. Odată cu modernizarea turbinei şi depunerea planului de reorganizare, planificat pentru primul trimestru al anului 2020, producţia de energie electrică a companiei va tinde spre 70% din întreaga producţie.

Odată cu investiţia, societatea îşi schimbă linia principală de business din producţie de energie termică în producţie de energie electrică, o schimbare majoră atât în materie operaţională, cât şi în activitatea zilnică a angajaţilor.

Societatea are 180 de salariaţi.

Scopul investiţiei de modernizare a turbinei de abur TA1 tip DSL 50-l vizează calificarea şi licenţierea UD CET Arad SA ca furnizor de Servicii Tehnologice de Sistem.

CITR gestionează aproape 20 de societăţi din domeniul energiei în toată ţara, printre care şi CET Oradea, CET Arad, CET Palas din Constanţa.

Centrala Electrică de Termoficare Arad SA, cunoscută ca CET Arad, înfiinţată în 2002, administrează prin concesiune patrimoniul fostei Sucursale Electrocentrale Arad desprinsă din Termoelectrica Bucureşti. În 2004, în urma unei fuziuni prin absorbţie cu CET-ARTERM, CET Arad a preluat toată activitatea de producţie, transport şi distribuţie de agent termic şi exploatarea punctelor termice şi a reţelelor secundare de agent termic din municipiul Arad.

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii patru ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Recunosc ca nu imi dau seama cu 500 mii EURO ce s-a putut moderniza la TA1 tip DSL 50-l care este o turbina de conceptie tehnologica a anilor 1950-1960 si mai realizeaza si servicii de sistem.Daca asa este mai sunt trei turbine noi similare in CET Oradea II poate le modernizati si pe acelea.Si cred ca prin tara mai sunt cateva, ar trebui oameni buni sa va interesati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb