Centrul comercial Korona Mall va fi finalizat abia în a doua parte a lui 2015

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 22 iulie 2013

Centrul comercial Korona Mall va fi finalizat abia în a doua parte a lui 2015

Compania Echo Investment va începe anul viitor construcţia centrului comercial de 100 de milioane de euro Korona Braşov, pentru care a cumpărat un teren de cinci hectare în urmă cu cinci ani, deşi cele mai recente anunţuri ale dezvoltatorului polonez estimau iniţierea lucrărilor în această vară.

În cel mai recent raport al companiei se arată că începerea construcţiei mall-ului de 30.500 metri pătraţi este prevăzută pentru prima jumătate a anului viitor, iar livrarea pentru a doua parte a anului 2015. Anunţurile iniţiale dădeau ca dată de finalizare a proiectului primul trimestru al lui 2015.

Reprezentanţii Echo Investment, companie controlată de omul de afaceri Michal Solowow, al treilea cel mai bogat om din Polonia, anunţau în decembrie anul trecut că vor să înceapă în vara acestui an lucrările la mall-ul din Braşov şi că sunt dispuşi să investească pentru început fonduri proprii. De asemenea, aceştia estimau că vor obţine autorizaţia de construcţie până cel târziu în aprilie. Dezvoltatorul a semnat în toamna anului trecut un contract cu grupul francez Carrefour pentru închirierea unui spaţiu de 8.500 de metri pătraţi în mall. Planurile companiei erau ca până la finalul anului 2014 să livreze proiectul din Braşov, iar în decurs de 12 luni să fie extins cu încă 10.000 de metri pătraţi.

În prezent, în Braşov nu există niciun mall mai mare de 20.000 metri pătraţi, însă în următorii doi ani competiţia ar putea creşte considerabil dacă sunt duse la bun sfârşit proiectele anunţate pe această piaţă.

Printre dezvoltatorii care au în vedere începerea construcţiei de mall-uri în Braşov în viitorul apropiat se numără compania franceză Immochan (proiectul Coresi) şi fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) (construit lângă hipermarketul Carrefour). Ambii investitori şi-au propus începerea construcţiei în acest an, iar Immochan a anuţat că a primit autorizaţia de construire la începutul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb