CERCETĂTORII GERMANI: "Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară"

G.B
Internaţional / 30 decembrie 2021

"Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară"

Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istorie, susţin cercetătorii de la institutul german de sănătate animală Friedrich Loeffler Institute (FLI), transmite DPA, citată de Agerpres.

"În prezent traversăm cea mai gravă epidemie de gripă aviară atât în Germania cât şi în Europa", susţin cercetătorii de la FLI. Potrivit acestora, noi cazuri sunt detectate în fiecare zi şi nu doar păsările sunt afectate de virusul gripei aviare. "Nu se întrevede un sfârşit iar ţările afectate se întind din Finlanda şi până în Insulele Feroe, din Rusia şi până în Portugalia", potrivit cercetătorilor care adaugă că au fost descoperite cazuri chiar şi în Canada, India şi estul Asiei.

Numai în Germania, începând din octombrie şi până în data de 29 decembrie au fost descoperite 394 de cazuri de infecţie cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice, inclusiv raţe, gâşte, lebede şi pescăruşi. Majoritatea cazurilor au fost detectate de-a lungul coastelor. De asemenea, cercetătorii de la FLI au identificat 46 de cazuri de infecţie cu gripă aviară la fermele de păsări din Germania.

În aceeaşi perioadă, de-a lungul Europei datele FLI arată că au fost descoperite 675 de cazuri de infecţie cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice şi 534 de cazuri de infecţie în rândul păsărilor domestice.

În plus, au fost descoperite cazuri de gripă aviară la mamifere, de exemplu la vulpi în Ţările de Jos şi Finlanda, la foci în Suedia şi Germania şi la vidre în Finlanda.

Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicată sau scăzută (HPAI, respectiv LPAI) în funcţie de caracteristica moleculară a virusului şi de capacitatea acestuia de a provoca boli şi mortalitate la pui.

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. miroase iar a decimare de stocuri din gospodariile oamenilor... se repeta 2005

    in maxim 2 ani se intra in "pietele" nereglementate si se vor decima locuri de munca /afaceri mici de familii... 

    Exact cum anticipam... chiar asteptat sa vad in presa naratiunea in scris. 

    se m na t co me n tur icre tine  

    1. Vor să lichideze micile afaceri și să rămână pe piață doar corporațiile multinaționale care vor crește prețurile la bunuri și servicii după bunul plac. Nu este despre pandemie ci despre criză.

      Care/unde sunt piețele nereglementate? 

      cele foste comuniste deschise spre comertul international / euro zone.

      este o bataie pe rutele comerciale si pe zonele de desfacere. 

      Asa au facut acum 13 ani in Bucuresti.. au decimat pietele! au reglementat etc politici "sanitare" de au scos produsele autohtone... iar astazi ca pondere in piete nu mai sunt "tarani" sunt bisnitari. 

      Dar avem pe teritoriu (nu dau nume caci stiu foarte bine si cei din politic de care zone este vb) zone ce nu sunt inca "reglementate complet", zone unde inca se fac bani "netaxabili" complet (negru/gri). 

      In fiecare varf de specula / bula financiara se intampla cateva fenomene (ele se pot repeta ca pondere procentuala diferita la 10-20 de ani) de acumulare STOCURI! 

      Acumularile de stocuri la nivelul unei tari /economii se afla pe varf mereu cu acumulari de "putere cumparare", acumulari de impuls maxim cerere... 

      Aceste stocuri sunt foarte daunatoare pe trend descendent.. caci se propaga o agonie deflationista /stagnare de toata frumusetea pentru mediul de afaceri si implicit pentru stat ce nu mai aduna taxe. 

      Tot in perioadele de "bule financiare" o pondere din populatie mai chibzuita este atenta in gospodarie prin cresterea de etc stocuri ce ii ajuta sa treaca cu bine de "Specula" si chiar sa adune la "saltea" mai multi bani sau la "ciorap"... Fenomen ce nu poate pacali piata financiara /si banca centrala... care stie destul de bine masa monetara totala circulata si deci implicit in contrapartida ... activele vor sari ascendent pe varf.... in timp ce baterii incarcate financiar stau in conturi sau la saltele gata sa se descarce in economie la cea mai mica instabilitate. (generata artificial sau nu) 

      De ce cresc bulele financiare inaintea veniturilor? 

      Pentru ca se aduna mereu in shadow si financiare "Rezerve" de cash ce nu vor minti financiarul. Aceste rezerve au o presiune mare in trantirea dobanzilor si stimularea speculatiilor din financiar. Pe seama oamenilor "Chibzuiti" cineva fura la foc automat prin alta creditare accelerata puterea / energia banilor depozitati (atat aflati in conturi cat si aflati la saltea sau la ciorap - emiterea lor in circulatie /crearea lor in existenta nu poate mintii sistemul financiar). 

      Acest fenomen se intampla si cand vorbim de creearea /acumularea de etc stocuri cum ar fi animle in gospodarii - mai putina cere in piata din partea ceui care are produsul respectiv si deci surplus de cash /capital in a cumpara alte tipuri de stocuri. 

      La fel "baterii de stocuri" aduna in principiu toti "taranii" cand vorbim de "stocuri de vin; stocuri animale, stocuri granare, stocuri carne, stocrui etc.."... 

      Toate aceste stocuri se aduna pe maxim in varf de cerere si se vor consuma pe caderi de cerere... fapt ce va balansa preturile nominale... prin vanzari mai rapide in socul de cadere si echilibrarea cerereii cu a ofertei pe viitor. 

      Momentan Romania iar a intrat in cicul de acumulare stocuri pe anumite categorii de produse... 

      s em n at co me n turi cr e ti ne

    iar vor sa taie gainile oamenilor , sa mancam din alea de ale lor umflate cu antibiotic si tot felul de otravuri .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb