certSIGN, companie românească de IT&C şi un important producător şi dezvoltator de soluţii criptografice din România, raportează o cifră de afaceri consolidată de 24,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creştere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA de 6,1 milioane de lei, +130%, şi un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 257% comparativ cu primele trei luni din 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.
"Rezultatele financiare înregistrate la nivelul primului trimestru din 2023 reprezintă o confirmare a încrederii mediului de afaceri din România şi din străinătate în serviciile şi soluţiile pe care le furnizăm de peste 15 ani. Pe parcursul primelor trei luni ale acestui an, activitatea noastră în domeniul securităţii cibernetice a înregistrat o creştere semnificativă, de 328%, până la 2,6 milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta se datorează în mare măsură eforturilor noastre de ne extinde la nivel internaţional şi relevanţa tot mai mare a serviciilor de securitate cibernetică în contextul digitalizării accelerate. Performanţa realizată în primul trimestru din acest an şi faptul că proiectele de digitalizare la nivelul companiilor şi organizaţiilor vor continua să progreseze rapid reprezintă o oportunitate enormă pentru continuarea dezvoltării certSIGN. Suntem încrezători că serviciile şi soluţiile pe care le oferim vor aduce valoare adăugată clienţilor noştri, ajutându-i să se adapteze cu succes în era digitală, care să află într-o evoluţie continuă", a declarat Adrian Floarea, CEO certSIGN, conform comunicatului.
La cifra de afaceri consolidată din primul trimestru din 2023, cele mai importante contribuţii au fost aduse de serviciile de încredere eIDAS, identitate digitală şi securitate cibernetică. Linia de business Servicii de încredere eIDAS cuprinde activităţile pentru care certSIGN se bucură de cea mai mare recunoaştere pe piaţa din România. În cadrul acestei unităţi, echipa certSIGN furnizează servicii utilizate pentru implementarea semnăturii electronice cu valoare legală pe token sau în cloud în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană în vigoare. De cealaltă parte, prin linia de business Identitate Digitală certSIGN are o prezentă puternică la nivel mondial, furnizând astfel de servicii în 18 ţări din întreaga lume.
În vederea continuării dezvoltării şi extinderii serviciilor şi soluţiilor furnizate, la începutul lunii mai a acestui an, certSIGN a încheiat un parteneriat tehnologic strategic cu Versasec Credential Management Company, un lider de piaţă în Suedia, specializat în soluţii software de gestionare a identităţii şi accesului de înaltă securitate. În cadrul acestui parteneriat, cele două companii oferă clienţilor o soluţie integrată care asigură o autentificare multi-factor (MFA) complet securizată, începând cu emiterea credenţialelor digitale (certificate digitale pentru semnătură electronică, criptare de date şi autentificare la sistemele IT), inserarea credenţialelor digitale în carduri inteligente, emiterea cardurilor inteligente către utilizatorii finali, gestionarea centralizată şi descentralizată (self-service) a credenţialelor şi a cardurilor inteligente pe parcursul ciclului de viaţă al acestora, până la scoaterea din uz a cardurilor inteligente şi a credenţialelor corespunzătoare.
În 2022, certSIGN a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 76,5 milioane de lei, o creştere cu 14% faţă de anul 2021, EBITDA de 13,8 milioane de lei, +17%, şi un profit net de 6 milioane de lei, o apreciere cu 13% comparativ cu 2021. Compania investeşte în mod constant în proiecte de cercetare şi dezvoltare, bugetul de anul trecut aferent acestei activităţi ridicându-se la 8 milioane de lei. Printre proiectele realizate în 2022 se numără certME, un sistem de identificare electronică, semnătura la distanţă PAPERLESS şi un upgrade la certSAFE, aplicaţia modulară care oferă elementele necesare pentru a crea o soluţie de Infrastructură cu Chei Publice (PKI) completă, împreună cu serviciile de securitate asociate acesteia, la nivelul unei organizaţii.