certSIGN a furnizat soluţii de criptare Agenţiei UE pentru Programul Spaţial

S.B.
Companii / 17 iulie

certSIGN a furnizat soluţii de criptare Agenţiei UE pentru Programul Spaţial

certSIGN, companie românească de IT&C, a finalizat cu succes proiectul prin care a furnizat soluţii PKI (soluţii criptografice ce utilizează infrastructuri cu chei publice) pentru Galileo, sistemul global de navigaţie prin satelit dezvoltat de Agenţia Uniunii Europene pentru Programul Spaţial (EUSPA) şi finanţat de Uniunea Europeană.

Proiectul a fost atribuit companiei certSIGN în urma unei licitaţii publice organizate la sfârşitul anului 2022 şi are o valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

"Suntem încântaţi de oportunitatea de a colabora cu EUSPA şi de a furniza soluţii PKI fiabile şi sigure pentru protejarea comunicaţiilor din cadrul modulului de autentificare a mesajelor al Sistemului de navigaţie prin satelit Galileo. Tehnologia PKI reprezintă nucleul de dezvoltare a companiei, soluţiile noastre de criptare a datelor au un nivel ridicat de securitate, iar atribuirea acestui proiect către certSIGN a reprezentat o confirmare a acestui lucru. În acelaşi timp, ne bucurăm că am avut ocazia să sprijinim EUSPA în procesul de inovare şi dezvoltare de noi soluţii ai căror beneficiari finali sunt utilizatorii programelor spaţiale ale UE din întreaga lume", declară Adrian Floarea, CEO al certSIGN.

certSIGN a implementat sistemele PKI pentru Galileo prin intermediul a două Autorităţi de Certificare - Root Certification Authority (RCA) şi Subsidiary Certification Authority (SCA), care au rolul de a proteja comunicaţiile serviciului Galileo OSNMA.

Pe parcursul proiectului, certSIGN a furnizat servicii legate de proiectarea, dezvoltarea, livrarea, instalarea, integrarea şi validarea sistemelor PKI, precum şi politicile şi procedurile PKI. Sistemul PKI oferă mecanismele necesare pentru a asigura integritatea, confidenţialitatea şi autenticitatea datelor electronice pentru serviciul Galileo OSNMA.

Implementarea sistemelor PKI va fi urmată de o perioadă de garanţie şi de întreţinere de 12 luni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb