CET Govora, profit net de 30,6 milioane lei, în primul semestru

Mina Irina
Companii #Energie / 25 iulie 2017

CET Govora, profit net de 30,6 milioane lei, în primul semestru

CET Govora, producătorul de energie termică şi electrică, înregistrează în primele şase luni din acest an un profit net de 30,6 milioane lei, în condiţiile în care, în perioada similară a anului precedent, societatea a consemnat o pierdere netă de 5 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă al Euro Insol SPRL, trimis Redacţie.

Administratorul judiciar precizează că acest rezultat se înregistrează pe fondul creşterii veniturilor din producţia de bază cu peste 30% şi a diminuării cheltuielilor cu mai mult de 20%. Rezultatele favorabile înregistrate sunt evidenţiate inclusiv de creşterea EBITDA, de aproape 4 ori în primul semestru din 2017 faţă de primul semestru al anului trecut, respectiv de la 12 milioane lei la 46,3 milioane lei, precum şi de creşterea capitalurilor proprii cu 30 milioane lei.

La 9 mai 2016, Tribunalul Vâlcea a deschis procedura insolvenţei CET Govora, ca urmare a deprecierii indicatorilor financiari-contabili: pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de doar 170.000 lei, câtă vreme doar fondul lunar de salarii depăşea 10 milioane lei. Administrator judiciar a fost numit Euro Insol SPRL.

Cristian Gavril, reprezentant EuroInsol, administratorul companiei, a declarat: "Măsurile de restructurare implementate de la preluarea mandatului de administrator judiciar al CET Govora au inclus renegocierea contractelor cu partenerii comerciali, restructurarea organigramei şi a personalului, redefinirea şi optimizarea fluxurilor şi proceselor de producţie, a procedurilor de achiziţii şi a politicii de recuperare a creanţelor, acestea având ca efect creşterea veniturilor, reducerea tuturor categoriilor de cheltuieli şi a consumurilor şi nu în ultimul rând creşterea gradului de recuperare a creanţelor".

Acesta susţine, conform sursei citate, că de la deschiderea insolvenţei şi până la 30 iunie 2017 s-au achitat în integralitate datoriile comerciale şi fiscale curente, care însumează aproximativ 430 milioane lei, în condiţiile creşterii continue a soldului de disponibil de lichidităţi, care a ajuns la peste 120 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu cred ca sold disp.lichiditati=>120mil.lei,m ai verificati,,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb