CGMB: "Bugetul Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor scade cu 39 de milioane de lei"

T.B.
Macroeconomie / 9 octombrie 2023

CGMB: "Bugetul Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor scade cu 39 de milioane de lei"

Bugetul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic scade cu 39,3 milioane de lei, dintre care 31,9 milioane de lei pentru construcţii, iar cel al Administraţiei Fondului Imobiliar se va diminua cu 7,1 milioane de lei, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat în şedinţa de luni un proiect de hotărâre în acest sens, conform agerpres.ro.

Conform actului normativ adoptat cu 28 de voturi "pentru" şi o abţinere, bugetul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor va scădea cu 3,1 milioane de lei, iar veniturile Creart vor creşte cu 8,8 milioane de lei.

Totodată, creşte cu 7 milioane de lei şi suma destinată iluminatului public, relatează agerpres.ro. Conform discuţiilor purtate vineri, în comisia de buget, aproximativ 5 milioane de lei, TVA inclus, reprezintă banii destinaţi iluminatului festiv. Restul, până la 7 milioane de lei, reprezintă o rectificare de costuri pentru lucrări realizate de către Compania de Iluminat Public.

Potrivit raportului de specialitate, suma de 7,9 milioane lei destinată Creart vizează în principal organizarea Târgului de Crăciun, susţinerea unor cheltuieli curente ale instituţiei, precum şi achiziţionarea unei console de lumini (65.000 de lei).

Rectificarea bugetară prevede o creştere cu peste 130 de milioane de lei a veniturilor la bugetul local, sumă provenită din subvenţii de la bugetul de stat pentru derularea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, aferente perioadei de programare 2014-2020.

Actul normativ a fost adoptat cu un amendament formulat de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. "Prin amendament, avem la Arcub finanţarea Festivalului Naţional de Teatru cu 1.200.000 de lei, adică contribuţia noastră acolo şi o reparaţie de 400.000 de lei la sediul lor. La Proedus (...) este vorba despre plata unor specialişti francezi care vin de la Cite des Science, care sa ne ajute cu consolidarea activităţii la Muzeul Copiilor şi la DGAS o sumă suplimentară de 3 milioane de lei pentru avansul la cantina socială şi sediul administrativ al DGAS", a declarat Nicuşor Dan, în cadrul şedinţei de luni a CGMB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb